Net als N-VA is ook CD&V niet te spreken over het voorstel van Open VLD en Groen voor bijkomend studiewerk in het Oosterweel-dossier. Met het voorstel maakt de partij zich volkomen onbetrouwbaar, meent CD&V. De CD&V wijst erop dat Open VLD jarenlang heeft geklaagd over de gebrekkige vooruitgang in het dossier. "Nu er een sterk onderbouwde beslissing is, stuurt Open VLD aan op bijkomend uitstel. Met een studie nog wel, terwijl de partij eerder beweerde dat er al te veel en te lang werd gestudeerd", luidt het.

De Vlaamse oppositiepartijen Open VLD en Groen willen bijkomend onderzoek naar Oosterweel-tracés gelijk behandelt, en ze dienen daarvoor een voorstel van resolutie in. "De Vlaamse regering speelt nu vals. Ze moet haar huiswerk opnieuw doen", zeggen Bart Somers en Wouter Van Besien in Gazet van Antwerpen. In de gezamenlijke resolutie vragen de twee partijen concreet dat alle tracés uit het plan-MER op gelijke wijze onderzocht worden in een scenario met gedifferentieerde tol.

Onbegrijpelijk en onverantwoord

N-VA noemde het voorstel al "onbegrijpelijk" en "onverantwoord" en haalde hard uit naar Open VLD. Ook CD&V is niet mals voor de Vlaamse liberalen. "Het bochtenwerk van Open Vld doet wenkbrauwen fronsen. Jammer dat een goede oplossing voor de mobiliteit en de leefbaar in en rond Antwerpen, wordt tegengewerkt", luidt het.

Volgens CD&V'er Dirk De Kort heeft de vraag van Open VLD ook geen zin. Zo zijn de actiegroepen gehoord en hebben ze hun inbreng gehad in het plan-MER. Bovendien is het plan-MER volgens De Kort kristalhelder: "De effecten van een tolheffing zouden de rangschikking van de tracés ten opzichte van elkaar niet beïnvloeden. Kan het nog duidelijker?".

Onbetrouwbaar en onverantwoordelijk

Ook fractieleider Koen Van den Heuvel haalt uit naar Open VLD: "Ik dacht dat Open VLD geen politieke spelletjes wou spelen in dit dossier. Maar dat is precies wat ze hier doet. Ik weet niet de hoeveelste bocht dit is van Open VLD in dit dossier, maar voor ons is het er één te veel. Een partij die een dergelijk belangrijk dossier, waarvan ze mee aan de wieg stond, op zo'n manier electoraal misbruikt, labelt zichzelf als volkomen onbetrouwbaar en onverantwoordelijk", aldus Van den Heuvel. (Belga/EE)

Net als N-VA is ook CD&V niet te spreken over het voorstel van Open VLD en Groen voor bijkomend studiewerk in het Oosterweel-dossier. Met het voorstel maakt de partij zich volkomen onbetrouwbaar, meent CD&V. De CD&V wijst erop dat Open VLD jarenlang heeft geklaagd over de gebrekkige vooruitgang in het dossier. "Nu er een sterk onderbouwde beslissing is, stuurt Open VLD aan op bijkomend uitstel. Met een studie nog wel, terwijl de partij eerder beweerde dat er al te veel en te lang werd gestudeerd", luidt het. De Vlaamse oppositiepartijen Open VLD en Groen willen bijkomend onderzoek naar Oosterweel-tracés gelijk behandelt, en ze dienen daarvoor een voorstel van resolutie in. "De Vlaamse regering speelt nu vals. Ze moet haar huiswerk opnieuw doen", zeggen Bart Somers en Wouter Van Besien in Gazet van Antwerpen. In de gezamenlijke resolutie vragen de twee partijen concreet dat alle tracés uit het plan-MER op gelijke wijze onderzocht worden in een scenario met gedifferentieerde tol. Onbegrijpelijk en onverantwoord N-VA noemde het voorstel al "onbegrijpelijk" en "onverantwoord" en haalde hard uit naar Open VLD. Ook CD&V is niet mals voor de Vlaamse liberalen. "Het bochtenwerk van Open Vld doet wenkbrauwen fronsen. Jammer dat een goede oplossing voor de mobiliteit en de leefbaar in en rond Antwerpen, wordt tegengewerkt", luidt het. Volgens CD&V'er Dirk De Kort heeft de vraag van Open VLD ook geen zin. Zo zijn de actiegroepen gehoord en hebben ze hun inbreng gehad in het plan-MER. Bovendien is het plan-MER volgens De Kort kristalhelder: "De effecten van een tolheffing zouden de rangschikking van de tracés ten opzichte van elkaar niet beïnvloeden. Kan het nog duidelijker?". Onbetrouwbaar en onverantwoordelijk Ook fractieleider Koen Van den Heuvel haalt uit naar Open VLD: "Ik dacht dat Open VLD geen politieke spelletjes wou spelen in dit dossier. Maar dat is precies wat ze hier doet. Ik weet niet de hoeveelste bocht dit is van Open VLD in dit dossier, maar voor ons is het er één te veel. Een partij die een dergelijk belangrijk dossier, waarvan ze mee aan de wieg stond, op zo'n manier electoraal misbruikt, labelt zichzelf als volkomen onbetrouwbaar en onverantwoordelijk", aldus Van den Heuvel. (Belga/EE)