De belastingen op bedrijfswagens en op de liquidatiebonus zijn "pestbelastingen" die de regering-Di Rupo beter niet had ingevoerd. In een interview met De Morgen slaat Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten een opmerkelijk mea culpa over het fiscaal regeringsbeleid.

Rutten stelt dat deze regering geen visie heeft ontwikkeld over een fiscale hervorming. De belasting op de liquidatiebonus (die van 10 naar 25 procent zou gaan) hoopt Rutten nog in deze regeerperiode terug te kunnen schroeven.

"Met de liquidatiebonus ben ik niet gelukkig. Feit is dat heel wat ondernemers die reserves als spaarpot beschouwen, terwijl nu onderweg de regels gewijzigd worden."

"Wij hebben onmiddellijk gezegd dat er overgangsmaatregelen moesten komen. Wij hopen die nu te verlengen, en het mag altijd meer zijn. In alle sectoren wordt er rekening gehouden met verworven rechten van de mensen, waarom zou dat dan niet mogen bij ondernemers?"

Een grote fiscale hervorming in de volgende regering moet 'pestbelastingen' zoals op bedrijfwagens onmogelijk maken, zegt Rutten nog. (Belga/EE)

De belastingen op bedrijfswagens en op de liquidatiebonus zijn "pestbelastingen" die de regering-Di Rupo beter niet had ingevoerd. In een interview met De Morgen slaat Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten een opmerkelijk mea culpa over het fiscaal regeringsbeleid. Rutten stelt dat deze regering geen visie heeft ontwikkeld over een fiscale hervorming. De belasting op de liquidatiebonus (die van 10 naar 25 procent zou gaan) hoopt Rutten nog in deze regeerperiode terug te kunnen schroeven. "Met de liquidatiebonus ben ik niet gelukkig. Feit is dat heel wat ondernemers die reserves als spaarpot beschouwen, terwijl nu onderweg de regels gewijzigd worden." "Wij hebben onmiddellijk gezegd dat er overgangsmaatregelen moesten komen. Wij hopen die nu te verlengen, en het mag altijd meer zijn. In alle sectoren wordt er rekening gehouden met verworven rechten van de mensen, waarom zou dat dan niet mogen bij ondernemers?" Een grote fiscale hervorming in de volgende regering moet 'pestbelastingen' zoals op bedrijfwagens onmogelijk maken, zegt Rutten nog. (Belga/EE)