Het conflict binnen de Antwerpse Open Vld omtrent de lijstvorming voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober lijkt muurvast te zitten. Schepen voor Financiën Luc Bungeneers kreeg van het lijstvormingscomité het ultimatum om tegen dinsdagmiddag akkoord te gaan met de positie van lijstduwer, maar hij weigert daarop in te gaan. Dat heeft hij zelf bevestigd.

Afscheid?

Hoe het nu verder moet, is nog niet duidelijk. "Misschien krijg ik wel helemaal geen plaats meer nu, maar dan ga ik wel andere dingen doen", zegt Bungeneers, die rekening houdt met een afscheid van de politiek.

Crisisoverleg

Een crisisoverleg met onder meer minister van Justitie en vermoedelijk toekomstig lijsttrekker Annemie Turtelboom leverde eerder ook al niets op. Turtelboom zou volgens bronnen binnen de partij werk willen maken van een verjonging en vervrouwelijking van de Antwerpse Open Vld-afdeling. Onder meer de recente slechte peilingen van de partij in Antwerpen, waarbij ze nog nauwelijks 5 procent zou halen, zouden daar de aanleiding voor geweest zijn.

Peilingen

Net die peilingen doen de 57-jarige Bungeneers echter vermoeden dat de hem voorgestelde plaats van lijstduwer niet voldoende zal blijken om in oktober opnieuw verkozen te raken.

Volgens Bungeneers, al twaalf jaar schepen in Antwerpen, wordt de volgende bestuursperiode in Antwerpen, zeker op financieel vlak, nog een pak moeilijker dan de huidige. "Maar zelfs met deze negatieve vooruitzichten, zou ik graag de uitdaging willen aangaan om mijn strikte budgettaire beleid verder te zetten", zegt hij.

(Belga/EE)

Het conflict binnen de Antwerpse Open Vld omtrent de lijstvorming voor de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober lijkt muurvast te zitten. Schepen voor Financiën Luc Bungeneers kreeg van het lijstvormingscomité het ultimatum om tegen dinsdagmiddag akkoord te gaan met de positie van lijstduwer, maar hij weigert daarop in te gaan. Dat heeft hij zelf bevestigd. Afscheid? Hoe het nu verder moet, is nog niet duidelijk. "Misschien krijg ik wel helemaal geen plaats meer nu, maar dan ga ik wel andere dingen doen", zegt Bungeneers, die rekening houdt met een afscheid van de politiek. Crisisoverleg Een crisisoverleg met onder meer minister van Justitie en vermoedelijk toekomstig lijsttrekker Annemie Turtelboom leverde eerder ook al niets op. Turtelboom zou volgens bronnen binnen de partij werk willen maken van een verjonging en vervrouwelijking van de Antwerpse Open Vld-afdeling. Onder meer de recente slechte peilingen van de partij in Antwerpen, waarbij ze nog nauwelijks 5 procent zou halen, zouden daar de aanleiding voor geweest zijn. Peilingen Net die peilingen doen de 57-jarige Bungeneers echter vermoeden dat de hem voorgestelde plaats van lijstduwer niet voldoende zal blijken om in oktober opnieuw verkozen te raken. Volgens Bungeneers, al twaalf jaar schepen in Antwerpen, wordt de volgende bestuursperiode in Antwerpen, zeker op financieel vlak, nog een pak moeilijker dan de huidige. "Maar zelfs met deze negatieve vooruitzichten, zou ik graag de uitdaging willen aangaan om mijn strikte budgettaire beleid verder te zetten", zegt hij. (Belga/EE)