Oost-Vlaams kamerlid en de Gentse eerste schepen Mathias De Clercq, die na een duel met Jean-Jacques De Gucht aangeduid werd om de Oost-Vlaamse Open VLD-lijst voor het Vlaams Parlement te trekken, zegt vereerd te zijn, maar benadrukt dat het nu zaak is om de rangen te sluiten.

"Ik ben zeer vereerd dat ik de Oost-Vlaamse liberale lijst mag trekken", aldus Mathias De Clercq. Dat er een stemming aan te pas kwam om de lijsttrekker aan te duiden, noemt de Gentse eerste schepen "een sterk staaltje ledendemocratie".

"De stemming is ook op een heel volwassen manier gebeurd, nu is het zaak om de rangen te sluiten en naar buiten te komen als één blok. Ik heb alvast heeft veel enthousiasme en goesting gezien bij onze Oost-Vlaamse leden. We zijn een blauwe provincie met heel veel sterke mandatarissen en we doen er alles aan om een mooi resultaat neer te zetten", besluit hij.

(Belga/EE/

Oost-Vlaams kamerlid en de Gentse eerste schepen Mathias De Clercq, die na een duel met Jean-Jacques De Gucht aangeduid werd om de Oost-Vlaamse Open VLD-lijst voor het Vlaams Parlement te trekken, zegt vereerd te zijn, maar benadrukt dat het nu zaak is om de rangen te sluiten. "Ik ben zeer vereerd dat ik de Oost-Vlaamse liberale lijst mag trekken", aldus Mathias De Clercq. Dat er een stemming aan te pas kwam om de lijsttrekker aan te duiden, noemt de Gentse eerste schepen "een sterk staaltje ledendemocratie". "De stemming is ook op een heel volwassen manier gebeurd, nu is het zaak om de rangen te sluiten en naar buiten te komen als één blok. Ik heb alvast heeft veel enthousiasme en goesting gezien bij onze Oost-Vlaamse leden. We zijn een blauwe provincie met heel veel sterke mandatarissen en we doen er alles aan om een mooi resultaat neer te zetten", besluit hij.(Belga/EE/