Open VLD was vorige maand niet opgedaagd omdat de partij eiste dat de MR mee zou onderhandelen. Maar daar wilden PS, Ecolo en DéFI, die aan Franstalige kant een akkoord hebben om een regering te vormen, niet van weten.

Volgens Gatz was de eis gegrond omwille van de positie van Brussel in het samenwerkingsfederalisme. 'Het is niet evident als de coalities niet symmetrisch zijn en een politieke familie niet vertegenwoordigd is', licht Gatz toe. Hij wijst er ook op dat het nog altijd de bedoeling is dat de deur op een kier blijft voor de MR. De toestand in Wallonië is nog steeds niet stabiel, merkt hij nog op. Open VLD en MR hebben vorige nog verschillende malen contact gehad, luidt het nog.

Open VLD had vorige week de stoel aan de onderhandelingstafel leeg gehouden. 'Maar vandaag beginnen de onderhandelingen echt met een algemene discussie over de formateursnota', besluit Sven Gatz. (Belga)

Open VLD was vorige maand niet opgedaagd omdat de partij eiste dat de MR mee zou onderhandelen. Maar daar wilden PS, Ecolo en DéFI, die aan Franstalige kant een akkoord hebben om een regering te vormen, niet van weten. Volgens Gatz was de eis gegrond omwille van de positie van Brussel in het samenwerkingsfederalisme. 'Het is niet evident als de coalities niet symmetrisch zijn en een politieke familie niet vertegenwoordigd is', licht Gatz toe. Hij wijst er ook op dat het nog altijd de bedoeling is dat de deur op een kier blijft voor de MR. De toestand in Wallonië is nog steeds niet stabiel, merkt hij nog op. Open VLD en MR hebben vorige nog verschillende malen contact gehad, luidt het nog. Open VLD had vorige week de stoel aan de onderhandelingstafel leeg gehouden. 'Maar vandaag beginnen de onderhandelingen echt met een algemene discussie over de formateursnota', besluit Sven Gatz. (Belga)