Open Vld en MR komen in Sint-Pieters-Woluwe op als Open MR

18/10/17 om 15:12 - Bijgewerkt om 15:11

Bron: Belga

De liberalen van Open Vld en MR zullen in de Brusselse gemeente Sint-Pieters-Woluwe samen opkomen onder de naam Open MR voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar. Samen doen ze opnieuw een gooi naar een plek in de meerderheid. Alexia Bertrand, de kabinetschef van federaal minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders (MR), wordt de lijsttrekker.

Open Vld en MR komen in Sint-Pieters-Woluwe op als Open MR

Carla Dejonghe © Belga

Naast politici uit beide liberale partijen staan op de lijst van Open MR ook onafhankelijken. Behalve lijsttrekker Bertrand zijn er echter nog maar weinig concrete namen bekend. 'Die 'Open' (in Open MR, red.) duidt ook op de openheid naar de onafhankelijken die mee op de lijst komen staan en de openheid naar Europeanen', vertelt Carla Dejonghe, die zelf voor Open Vld op de kartellijst zal staan.

'Er zitten ook hoe langer hoe meer Europeanen in onze gemeente en het is ook belangrijk om hen erbij te betrekken. Open betekent ook dat onze wereld verder gaat dan onze voordeur', klinkt het?

De liberalen hopen samen in Sint-Pieters-Woluwe opnieuw toe te treden tot de meerderheid. Bij de verkiezingen in 2012 werden ze na vele jaren van absolute meerderheid uit het gemeentebestuur geweerd door een coalitie van CDH, Ecolo, Défi en de lokale lijst Gemeentebelangen.

Onze partners