Open VLD wil dat er ten laatste na de paasvakantie een definitieve oplossing is voor het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde. Anders is er volgens voorzitter Alexander De Croo een probleem.

Koninklijk opdrachthouder Jean-Luc Dehaene (CD&V) werkt tegen het einde van de paasvakantie aan een oplossing voor B-H-V.

De Croo herhaalde donderdag dat het een definitieve oplossing moet zijn. Als die er tegen dan niet is, 'zitten we met een probleem', zo luidde het.

Geennoodwet

Voor meerderheidspartij Open VLD is een noodwet om de komende federale verkiezingen rechtsgeldig te kunnen laten plaatsvinden geen optie, aldus De Croo.

Hij vindt de verklaringen van FDF-voorzitter Olivier Maingain (die de niet-benoeming van drie burgemeesters in de Vlaamse rand rond Brussel vergeleek met praktijken onder de Duitse bezetting) 'ver over de grens'.

Volgens De Croo mag men zich echter niet laten afleiden van 'de kern de zaak'.

Open VLD wil dat er ten laatste na de paasvakantie een definitieve oplossing is voor het dossier Brussel-Halle-Vilvoorde. Anders is er volgens voorzitter Alexander De Croo een probleem.Koninklijk opdrachthouder Jean-Luc Dehaene (CD&V) werkt tegen het einde van de paasvakantie aan een oplossing voor B-H-V. De Croo herhaalde donderdag dat het een definitieve oplossing moet zijn. Als die er tegen dan niet is, 'zitten we met een probleem', zo luidde het. GeennoodwetVoor meerderheidspartij Open VLD is een noodwet om de komende federale verkiezingen rechtsgeldig te kunnen laten plaatsvinden geen optie, aldus De Croo.Hij vindt de verklaringen van FDF-voorzitter Olivier Maingain (die de niet-benoeming van drie burgemeesters in de Vlaamse rand rond Brussel vergeleek met praktijken onder de Duitse bezetting) 'ver over de grens'.Volgens De Croo mag men zich echter niet laten afleiden van 'de kern de zaak'.