Volgens Nick Reilly, de topman van Opel, wordt nog altijd gepraat met twee mogelijke investeerders voor de Opelfabriek in Antwerpen. Vlaams minister-president Kris Peeters blijft echter bezorgd.

Peeters zei woensdag dat hij tegen uiterlijk maandag 4 oktober wil weten of General Motors verder wil met één van de twee resterende kandidaat-overnemers voor Opel Antwerpen. De minister-president sprak over een Chinese autofabrikant en een Amerikaanse investeerder.

Peeters zei in het Vlaams Parlement dat hij zich 'grote zorgen' maakt over de toekomst van Opel Antwerpen. Zonder overnemer moet de fabriek eind dit jaar de deuren sluiten. Daardoor zouden 1.200 tot 1.300 werknemers hun job verliezen.

Peeters blijft bezorgd over dossier

Topman Nick Reilly van Opel bevestigde donderdag dat er nog altijd wordt gepraat met twee mogelijke investeerders voor de Opelfabriek in Antwerpen. Hij zei dat in de marge van het Autosalon in Parijs, zo meldde de VRT. Reilly zei ook dat hij de uitlatingen van de minister-president niet begreep.

Maar Peeters bleef donderdag bij zijn uitspraken. 'Als GM-topman Nick Reilly mij de boodschap kan brengen dat hij met één van beide potentiële investeerders voor Opel Antwerpen in zee gaat, zal blijken dat ik mij nergens zorgen om heb gemaakt. Maar de vrij volledige informatie waarover ik beschik, doet mij bezorgd naar het dossier kijken', aldus de minister-president.

Donderdagavond verstrijkt de deadline die moederbedrijf General Motors had gesteld om een overnemer te vinden voor Opel Antwerpen. Maar het is volgens de Vlaamse regeringsleider wellicht wachten tot de samenkomst van de internationale werkgroep Opel voor er een definitieve beslissing en duidelijkheid is.

Volgens Nick Reilly, de topman van Opel, wordt nog altijd gepraat met twee mogelijke investeerders voor de Opelfabriek in Antwerpen. Vlaams minister-president Kris Peeters blijft echter bezorgd.Peeters zei woensdag dat hij tegen uiterlijk maandag 4 oktober wil weten of General Motors verder wil met één van de twee resterende kandidaat-overnemers voor Opel Antwerpen. De minister-president sprak over een Chinese autofabrikant en een Amerikaanse investeerder.Peeters zei in het Vlaams Parlement dat hij zich 'grote zorgen' maakt over de toekomst van Opel Antwerpen. Zonder overnemer moet de fabriek eind dit jaar de deuren sluiten. Daardoor zouden 1.200 tot 1.300 werknemers hun job verliezen. Peeters blijft bezorgd over dossierTopman Nick Reilly van Opel bevestigde donderdag dat er nog altijd wordt gepraat met twee mogelijke investeerders voor de Opelfabriek in Antwerpen. Hij zei dat in de marge van het Autosalon in Parijs, zo meldde de VRT. Reilly zei ook dat hij de uitlatingen van de minister-president niet begreep.Maar Peeters bleef donderdag bij zijn uitspraken. 'Als GM-topman Nick Reilly mij de boodschap kan brengen dat hij met één van beide potentiële investeerders voor Opel Antwerpen in zee gaat, zal blijken dat ik mij nergens zorgen om heb gemaakt. Maar de vrij volledige informatie waarover ik beschik, doet mij bezorgd naar het dossier kijken', aldus de minister-president. Donderdagavond verstrijkt de deadline die moederbedrijf General Motors had gesteld om een overnemer te vinden voor Opel Antwerpen. Maar het is volgens de Vlaamse regeringsleider wellicht wachten tot de samenkomst van de internationale werkgroep Opel voor er een definitieve beslissing en duidelijkheid is.