Dat blijkt uit statistieken van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). Die merkt nog op dat de werkloosheid in ons land beginnen dalen is precies twaalf maanden geleden, na de financiële crisis.

De dalende trend zet zich in juni voort en versnelt zelfs nog. Vorige maand was er een vermindering met 6 procent op jaarbasis, tegenover een daling met 5,4 procent in mei.

Daling in alle gewesten

Zowel de mannelijke als de vrouwelijke werkloosheid blijven afnemen, met respectievelijk 6,7 procent en 5,2 procent. De daling is ook te zien in alle gewesten. Die is in cijfers en procentueel het grootst in Vlaanderen (-13.918 mensen of -8,9 procent), gevolgd door Wallonië (-5,1 procent) en Brussel (-2,3 procent).

Vooral daling bij jongeren

De RVA merkt op dat het vooral de jongeren (-25-jarigen) zijn die profiteren van de gunstiger arbeidsmarkt. Het aantal werklozen daalde er op een jaar tijd met 7.441 of ruim 11,8 procent tot 55.668.

50-plussers

Een tegengestelde evolutie doet zich voor bij de werkloze 50-plussers. Globaal stagneert hun aantal (-0,1 procent tot 105.149), met bovendien enkel een daling in Vlaanderen. (Belga/SD)

Dat blijkt uit statistieken van de Rijksdienst voor Arbeidsvoorziening (RVA). Die merkt nog op dat de werkloosheid in ons land beginnen dalen is precies twaalf maanden geleden, na de financiële crisis. De dalende trend zet zich in juni voort en versnelt zelfs nog. Vorige maand was er een vermindering met 6 procent op jaarbasis, tegenover een daling met 5,4 procent in mei. Daling in alle gewesten Zowel de mannelijke als de vrouwelijke werkloosheid blijven afnemen, met respectievelijk 6,7 procent en 5,2 procent. De daling is ook te zien in alle gewesten. Die is in cijfers en procentueel het grootst in Vlaanderen (-13.918 mensen of -8,9 procent), gevolgd door Wallonië (-5,1 procent) en Brussel (-2,3 procent). Vooral daling bij jongeren De RVA merkt op dat het vooral de jongeren (-25-jarigen) zijn die profiteren van de gunstiger arbeidsmarkt. Het aantal werklozen daalde er op een jaar tijd met 7.441 of ruim 11,8 procent tot 55.668. 50-plussersEen tegengestelde evolutie doet zich voor bij de werkloze 50-plussers. Globaal stagneert hun aantal (-0,1 procent tot 105.149), met bovendien enkel een daling in Vlaanderen. (Belga/SD)