Bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn wordt er op zaterdag 18 juni in heel Vlaanderen gestaakt. Dat blijkt uit een pamflet van het gemeenschappelijk vakbondsfront ACV-ACOD-ACLVB. Aanleiding is het feit dat het cao-overleg bijzonder moeizaam verloopt.

De voorbije maanden waren er al verschillende overlegrondes met de directie, maar daar kregen de vakbonden naar eigen zeggen geen signaal dat die wilde tegemoetkomen aan hun eisen. Om de druk op te voeren zal er daarom volgende week worden gestaakt. Het gaat wel om een actie op zaterdag, zodat de hinder voor de pendelaars en schoolgaande jeugd beperkt blijft.

Mogelijk ook staking 24 juni Maar het vakbondsfront waarschuwt: als de directie van De Lijn op 20 juni geen volwaardig voorstel doet, wil men op vrijdag 24 juni nog eens het werk neerleggen.

De besprekingen in het paritair comité vinden plaats op 20 en op 24 juni. (Belga/TE)

Bij openbaarvervoermaatschappij De Lijn wordt er op zaterdag 18 juni in heel Vlaanderen gestaakt. Dat blijkt uit een pamflet van het gemeenschappelijk vakbondsfront ACV-ACOD-ACLVB. Aanleiding is het feit dat het cao-overleg bijzonder moeizaam verloopt. De voorbije maanden waren er al verschillende overlegrondes met de directie, maar daar kregen de vakbonden naar eigen zeggen geen signaal dat die wilde tegemoetkomen aan hun eisen. Om de druk op te voeren zal er daarom volgende week worden gestaakt. Het gaat wel om een actie op zaterdag, zodat de hinder voor de pendelaars en schoolgaande jeugd beperkt blijft. Mogelijk ook staking 24 juni Maar het vakbondsfront waarschuwt: als de directie van De Lijn op 20 juni geen volwaardig voorstel doet, wil men op vrijdag 24 juni nog eens het werk neerleggen. De besprekingen in het paritair comité vinden plaats op 20 en op 24 juni. (Belga/TE)