Na meer dan negen uur vergaderen gingen de toponderhandelaars van de regering maandagnacht omstreeks 0.30u uiteen.

Minister-president Kris Peeters (CD&V) riep dinsdagochtend zijn voltallige regeringsploeg samen voor een ministerraad over het dossier. Om 10 uur is er een persconferentie.

Geen van de onderhandelaars of insiders kon of wilde na afloop van de lange vergadering bevestigen dat er sprake is van een akkoord. Iedereen verwijst naar de geplande ministerraad.

TunnelVolgens persagentschap Belga omvat het akkoord dat de regering onder voorbehoud voor een tunnel kiest, in plaats van het Lange Wapper-viaduct om de Antwerpse ring te sluiten. Voorwaarde is wel dat de lange tunnel haalbaar, betaalbaar en snel realiseerbaar is.

Of dat zo is, moet nog voor de zomer onderzocht zijn. Mocht blijken dat niet aan de vooropgestelde voorwaarden is voldaan, komt de Lange Wapper er toch.

Referendum
De Lange Wapper werd vorig jaar in een referendum door de Antwerpenaren weggestemd.

Gazet van Antwerpen meldde dinsdag dat ook het viaduct aan het Sportpaleis zou worden afgebroken, een historische gebeurtenis voor Antwerpen.

Na meer dan negen uur vergaderen gingen de toponderhandelaars van de regering maandagnacht omstreeks 0.30u uiteen. Minister-president Kris Peeters (CD&V) riep dinsdagochtend zijn voltallige regeringsploeg samen voor een ministerraad over het dossier. Om 10 uur is er een persconferentie. Geen van de onderhandelaars of insiders kon of wilde na afloop van de lange vergadering bevestigen dat er sprake is van een akkoord. Iedereen verwijst naar de geplande ministerraad. TunnelVolgens persagentschap Belga omvat het akkoord dat de regering onder voorbehoud voor een tunnel kiest, in plaats van het Lange Wapper-viaduct om de Antwerpse ring te sluiten. Voorwaarde is wel dat de lange tunnel haalbaar, betaalbaar en snel realiseerbaar is. Of dat zo is, moet nog voor de zomer onderzocht zijn. Mocht blijken dat niet aan de vooropgestelde voorwaarden is voldaan, komt de Lange Wapper er toch.Referendum De Lange Wapper werd vorig jaar in een referendum door de Antwerpenaren weggestemd. Gazet van Antwerpen meldde dinsdag dat ook het viaduct aan het Sportpaleis zou worden afgebroken, een historische gebeurtenis voor Antwerpen.