Nu hangen in Oostende al 22 camera's die straatcriminaliteit moeten registreren. De stad is van plan om dat aantal te verhogen. Dat staat in het geïntegreerd veiligheidsplan dat burgemeester Jean Vandecasteele (sp.a) en korpschef Philip Caestecker hebben uitgewerkt.

Overlast
Het doel van het Oostendse veiligheidsplan is de veiligheid te verhogen en de criminaliteit en de overlast te beperken. Daarom wordt de extra inzet van agenten tijdens de weekends en 's zomers in de uitgangsbuurt verlengd.

Het verbod om sterke drank te verkopen in nachtwinkels blijft, net als de geluidsnormen voor de horecazaken. Het probleem van de illegalen die van het Europese Vasteland naar Groot-Brittannië willen, kan Oostende niet alleen aan. Daarom roept de burgemeester op tot een kordater uitwijzingsbeleid. In 2010 werden in de stad aan zee meer dan 1.600 vluchtelingen zonder papieren van straat gehaald. (Belga/EE)

Nu hangen in Oostende al 22 camera's die straatcriminaliteit moeten registreren. De stad is van plan om dat aantal te verhogen. Dat staat in het geïntegreerd veiligheidsplan dat burgemeester Jean Vandecasteele (sp.a) en korpschef Philip Caestecker hebben uitgewerkt. Overlast Het doel van het Oostendse veiligheidsplan is de veiligheid te verhogen en de criminaliteit en de overlast te beperken. Daarom wordt de extra inzet van agenten tijdens de weekends en 's zomers in de uitgangsbuurt verlengd. Het verbod om sterke drank te verkopen in nachtwinkels blijft, net als de geluidsnormen voor de horecazaken. Het probleem van de illegalen die van het Europese Vasteland naar Groot-Brittannië willen, kan Oostende niet alleen aan. Daarom roept de burgemeester op tot een kordater uitwijzingsbeleid. In 2010 werden in de stad aan zee meer dan 1.600 vluchtelingen zonder papieren van straat gehaald. (Belga/EE)