Ook Walter De Donder, de burgemeester van het Vlaams-Brabantse Affligem, doet een gooi naar het voorzitterschap bij CD&V. De Donder, bij het brede publiek ook bekend als Kabouter Plop, is daarmee de vijfde kandidaat die zich 'out' als kandidaat-voorzitter bij de Vlaamse christen-democraten.

De Donder, sinds 2011 burgemeester van Affligem, vindt dat de CD&V 'tegenstellingen (moet) overstijgen'. 'Ik ga aan de slag op de manier waarop ik als burgemeester te werk ga: door eerst goed te luisteren, door uit te leggen hoe de vork aan de steel zit, opnieuw te luisteren en door dan te beslissen. We gaan dit doen op straat en online, want de wereld staat niet stil. Ook op deze manier wil ik samen met onze leden onze partij dynamiseren', aldus De Donder.

Ook Walter De Donder, de burgemeester van het Vlaams-Brabantse Affligem, doet een gooi naar het voorzitterschap bij CD&V. De Donder, bij het brede publiek ook bekend als Kabouter Plop, is daarmee de vijfde kandidaat die zich 'out' als kandidaat-voorzitter bij de Vlaamse christen-democraten.De Donder, sinds 2011 burgemeester van Affligem, vindt dat de CD&V 'tegenstellingen (moet) overstijgen'. 'Ik ga aan de slag op de manier waarop ik als burgemeester te werk ga: door eerst goed te luisteren, door uit te leggen hoe de vork aan de steel zit, opnieuw te luisteren en door dan te beslissen. We gaan dit doen op straat en online, want de wereld staat niet stil. Ook op deze manier wil ik samen met onze leden onze partij dynamiseren', aldus De Donder.