Op de luchthaven van Zaventem is slechts een beperkt aantal vluchten afgelast door de staking bij Swissport. Wel vertrekken heel wat vluchten zonder bagage in het ruim, zo heeft Jan Van der Cruysse, woordvoerder van Brussels Airport, gemeld. De passagiers moeten dus op voorhand checken of hun vlucht al dan niet doorgaat en of ze bagage kunnen meenemen.

Op de website van Brussels Airport staat een lijst van de vliegtuigmaatschappijen die door de staking bij Swissport getroffen zijn, zegt Van der Cruysse. Wie slechts voor een paar dagen op reis gaat, neemt best alleen handbagage mee. Reizigers die bijvoorbeeld voor drie weken naar één enkele bestemming gaan, kunnen hun bagage inchecken om ze na afloop van de staking te laten naleveren.

"Hopelijk komt er vandaag een oplossing uit de bus en kunnen we terugkeren naar een normale activiteit", zei de woordvoerder van Brussels Airport over de staking bij Swissport. Hij betreurt dat de passagiers er het slachtoffer van zijn en hoopt dat de twee partijen in het sociale conflict "werkbare voorstellen" vinden.

Directie en vakbonden van Swissport gingen maandagnamiddag zonder akkoord uit elkaar. De onderhandelingen hervatten dinsdagmorgen, maar zolang er geen akkoord is wordt er voort gestaakt. (Belga/TE)

Op de luchthaven van Zaventem is slechts een beperkt aantal vluchten afgelast door de staking bij Swissport. Wel vertrekken heel wat vluchten zonder bagage in het ruim, zo heeft Jan Van der Cruysse, woordvoerder van Brussels Airport, gemeld. De passagiers moeten dus op voorhand checken of hun vlucht al dan niet doorgaat en of ze bagage kunnen meenemen. Op de website van Brussels Airport staat een lijst van de vliegtuigmaatschappijen die door de staking bij Swissport getroffen zijn, zegt Van der Cruysse. Wie slechts voor een paar dagen op reis gaat, neemt best alleen handbagage mee. Reizigers die bijvoorbeeld voor drie weken naar één enkele bestemming gaan, kunnen hun bagage inchecken om ze na afloop van de staking te laten naleveren. "Hopelijk komt er vandaag een oplossing uit de bus en kunnen we terugkeren naar een normale activiteit", zei de woordvoerder van Brussels Airport over de staking bij Swissport. Hij betreurt dat de passagiers er het slachtoffer van zijn en hoopt dat de twee partijen in het sociale conflict "werkbare voorstellen" vinden.Directie en vakbonden van Swissport gingen maandagnamiddag zonder akkoord uit elkaar. De onderhandelingen hervatten dinsdagmorgen, maar zolang er geen akkoord is wordt er voort gestaakt. (Belga/TE)