Elst kreeg bovendien een ordemaatregel opgelegd van de commissaris-generaal van de federale politie, weet Het Nieuwsblad uit goede bron. De chef van de luchtvaartpolitie was op het moment van de feiten namelijk officier van dienst, en heeft de arrestatie ook onder ogen gekregen. Hij wist van de feiten, of zou het toch moeten geweten hebben. Elst opereerde net onder Desenfants. Die laatste beweerde dat hij niets wist van de bewuste politie-interventie.

Elst, die al vele jaren de luchtvaarpolitie leidde, krijgt vanaf maandag een administratieve functie toegemeten in de dienst 'middelenbeheer', weet de krant nog. De Slovaak Jozef Chovanec (38) stierf in februari 2018 na een politie-interventie waarbij de man op de luchthaven van Charleroi van het vliegtuig werd gehaald. Hij bonkte met zijn hoofd tegen de tralies van de politiecel maar het liep pas helemaal fout toen de politie intervenieerde en hem met vijf man in bedwang trachtte te houden. Een agente maakte daarbij een Hitlergroet, een andere een dansje.

Chovanec stierf enkele dagen nadien in het ziekenhuis. De beelden lekten pas eerder deze week uit in Het Laatste Nieuws en De Morgen. De familie van Chovanec vermoedde dat de Belgische justitie en politie de zaak in de doofpot wou steken.

Elst kreeg bovendien een ordemaatregel opgelegd van de commissaris-generaal van de federale politie, weet Het Nieuwsblad uit goede bron. De chef van de luchtvaartpolitie was op het moment van de feiten namelijk officier van dienst, en heeft de arrestatie ook onder ogen gekregen. Hij wist van de feiten, of zou het toch moeten geweten hebben. Elst opereerde net onder Desenfants. Die laatste beweerde dat hij niets wist van de bewuste politie-interventie. Elst, die al vele jaren de luchtvaarpolitie leidde, krijgt vanaf maandag een administratieve functie toegemeten in de dienst 'middelenbeheer', weet de krant nog. De Slovaak Jozef Chovanec (38) stierf in februari 2018 na een politie-interventie waarbij de man op de luchthaven van Charleroi van het vliegtuig werd gehaald. Hij bonkte met zijn hoofd tegen de tralies van de politiecel maar het liep pas helemaal fout toen de politie intervenieerde en hem met vijf man in bedwang trachtte te houden. Een agente maakte daarbij een Hitlergroet, een andere een dansje. Chovanec stierf enkele dagen nadien in het ziekenhuis. De beelden lekten pas eerder deze week uit in Het Laatste Nieuws en De Morgen. De familie van Chovanec vermoedde dat de Belgische justitie en politie de zaak in de doofpot wou steken.