Eerder deze week raakte bekend dat de politiezone Westkust met het project Very Irritating Police streng gaat optreden tegen hangjongeren die overlast veroorzaken. Nu zegt ook Kortrijk last te hebben van jongeren die op straat rondhangen.

Voorbijgangers
"We gaan ons concentreren op jongeren die voorbijgangers intimideren," zei korpschef Stefaan Eeckout op Radio 1. "Uit controles in het verleden blijkt dat veel hangjongeren uit omliggende gemeenten komen. Daar zijn ze al weggejaagd door de politie. Ze denken dan bij ons hun gang te kunnen gaan."

De politie van Kortrijk zal voor dit initiatief extra patrouilles inzetten. (EE)

Eerder deze week raakte bekend dat de politiezone Westkust met het project Very Irritating Police streng gaat optreden tegen hangjongeren die overlast veroorzaken. Nu zegt ook Kortrijk last te hebben van jongeren die op straat rondhangen. Voorbijgangers "We gaan ons concentreren op jongeren die voorbijgangers intimideren," zei korpschef Stefaan Eeckout op Radio 1. "Uit controles in het verleden blijkt dat veel hangjongeren uit omliggende gemeenten komen. Daar zijn ze al weggejaagd door de politie. Ze denken dan bij ons hun gang te kunnen gaan." De politie van Kortrijk zal voor dit initiatief extra patrouilles inzetten. (EE)