Dirk Oosterlinck, de door CEO Jo Cornu beoogde nieuwe commerciële directeur voor de NMBS, heeft afgehaakt. Dat schrijft De Tijd zaterdag. Bij de NMBS zou Oosterlinck, nu topkaderlid bij bpost, maximaal 260.000 euro verdienen. Dat is minder dan wat hij nu heeft.

Meer dan 260.000 euro zat er niet in, want de CEO van de NMBS mag zelf niet meer dan 290.000 euro verdienen. Cornu wilde Oosterlinck in lijven om de NMBS commerciëler te laten denken en werken.

Het loonplafond van minister Jean-Pascal Labille heeft volgens De Tijd steeds meer negatieve bijwerkingen. Na het opstappen van bpost-topman Johnny Thijs volgden de perikelen over de verloning van de nieuwe Belgacom-CEO Dominique Leroy. En bij Dexia, waar miljarden belastinggeld op het spel staan, heeft CEO Karel De Boeck de grootste moeite om de experts aan boord te houden. (Belga/TV)

Dirk Oosterlinck, de door CEO Jo Cornu beoogde nieuwe commerciële directeur voor de NMBS, heeft afgehaakt. Dat schrijft De Tijd zaterdag. Bij de NMBS zou Oosterlinck, nu topkaderlid bij bpost, maximaal 260.000 euro verdienen. Dat is minder dan wat hij nu heeft.Meer dan 260.000 euro zat er niet in, want de CEO van de NMBS mag zelf niet meer dan 290.000 euro verdienen. Cornu wilde Oosterlinck in lijven om de NMBS commerciëler te laten denken en werken.Het loonplafond van minister Jean-Pascal Labille heeft volgens De Tijd steeds meer negatieve bijwerkingen. Na het opstappen van bpost-topman Johnny Thijs volgden de perikelen over de verloning van de nieuwe Belgacom-CEO Dominique Leroy. En bij Dexia, waar miljarden belastinggeld op het spel staan, heeft CEO Karel De Boeck de grootste moeite om de experts aan boord te houden. (Belga/TV)