Dat melden de kranten van Mediahuis. De cijfers werden verzameld door de vzw Limits, het aanspreekpunt voor pestgedrag op school.

De vzw Limits kreeg vorig schooljaar 230 meldingen van ongewenst gedrag. Bijna de helft (103) van de meldingen ging over pesten tussen volwassenen.

"Meestal spelen conflicten zich af tussen personeelsleden en directies. Het schoolbeleid zorgt vaak voor problemen", zegt Antje Ketelers van Limits. "Daarnaast krijgen we veel klachten van leerkrachten die het onderling niet meer met elkaar kunnen vinden. Dikwijls gaat het over meningsverschillen tussen de oude en de nieuwe garde. Ook zijn er vetes over vaste en tijdelijke benoemingen, genre 'Waarom zij wel, en de andere niet? '"

(Belga/RR)

Dat melden de kranten van Mediahuis. De cijfers werden verzameld door de vzw Limits, het aanspreekpunt voor pestgedrag op school. De vzw Limits kreeg vorig schooljaar 230 meldingen van ongewenst gedrag. Bijna de helft (103) van de meldingen ging over pesten tussen volwassenen. "Meestal spelen conflicten zich af tussen personeelsleden en directies. Het schoolbeleid zorgt vaak voor problemen", zegt Antje Ketelers van Limits. "Daarnaast krijgen we veel klachten van leerkrachten die het onderling niet meer met elkaar kunnen vinden. Dikwijls gaat het over meningsverschillen tussen de oude en de nieuwe garde. Ook zijn er vetes over vaste en tijdelijke benoemingen, genre 'Waarom zij wel, en de andere niet? '"(Belga/RR)