Ook Joris Vandenbroucke en Stijn Bex naar SP.A

13/01/09 om 10:04 - Bijgewerkt om 10:03

Bron: Knack

Ook Vlaams parlementslid Joris Vandenbroucke en ex-Kamerlid Stijn Bex worden lid van SP.A.

Zowel Vandenbroucke als Bex stapten begin december 2008 in het zog van voormalig Vlaams minister Bert Anciaux uit VlaamsProgressieven.

"Ik geloof niet in de versnippering van de progressieve krachten", zegt Stijn Bex. "Het was voor mij dus geen optie om nog verder te gaan met Vlaams Progressieven toen het kartel SP.A-Vl.Pro sprong."

Bert Anciaux en Vlaams parlementslid Jan Roegiers maakten eerder al bekend dat ze de overstap naar SP.A maken. Nu laten ook Joris Vandenbroucke en Stijn Bex weten dat ze lid worden van SP.A.

"Ik ben blij dat SP.A-voorzitter Caroline Gennez een nieuwe weg inslaat waarbij de deur ook openstaat voor andere progressieven dan socialisten", zegt Stijn Bex.

Hijzelf noemt zich geen socialist, maar een sociaal-democraat. "Dit wil niet zeggen dat SP.A een centrumpartij wordt. De partij moet radicaal blijven, maar we moeten ook wel mensen uit het centrum aanspreken. Dat doen we door onze standpunten duidelijk te formuleren", aldus Bex.

"Ik doe dit met enthousiasme en uit overtuiging omdat ik wil meewerken aan een eerlijke samenleving", zegt Joris Vandenbroucke.

"Dit is een verderzetting van een positieve samenwerking in het Vlaams parlement en op lokaal vlak. Progressieve krachtenbundeling is na 18 maanden wanbestuur meer dan ooit noodzakelijk."

Belga/WRO

Onze partners