De dienst Toezicht van het Vlaamse Agentschap Wonen opende een onderzoek naar de sociale huisvestingsmaatschappij ABC nadat een directiesecretaresse en een andere medewerker in enkele weken tijd een sociale woning kregen. Normaal waren die woningen voor mensen op de wachtlijst.

'In principe mogen ze van die procedure afwijken om precaire woonsituaties op te vangen. Maar wij zijn van oordeel dat die motivatie in dit geval zeer discutabel is', zegt Xavier De Clerck van de Vlaamse toezichthouder. Een sanctie volgde.

Bovendien maken sommige (ex-)werknemers gewag van pesterijen en inbreuken op de privacy. Personeelsleden zouden opdracht gekregen hebben om collega's te controleren via camerabeelden. De voorzitter van de raad van bestuur, Bob Van Passen, ontkent pesterijen of wettelijke inbreuken maar geeft wel toe dat er 'interne moeilijkheden' zijn.

De dienst Toezicht van het Vlaamse Agentschap Wonen opende een onderzoek naar de sociale huisvestingsmaatschappij ABC nadat een directiesecretaresse en een andere medewerker in enkele weken tijd een sociale woning kregen. Normaal waren die woningen voor mensen op de wachtlijst. 'In principe mogen ze van die procedure afwijken om precaire woonsituaties op te vangen. Maar wij zijn van oordeel dat die motivatie in dit geval zeer discutabel is', zegt Xavier De Clerck van de Vlaamse toezichthouder. Een sanctie volgde. Bovendien maken sommige (ex-)werknemers gewag van pesterijen en inbreuken op de privacy. Personeelsleden zouden opdracht gekregen hebben om collega's te controleren via camerabeelden. De voorzitter van de raad van bestuur, Bob Van Passen, ontkent pesterijen of wettelijke inbreuken maar geeft wel toe dat er 'interne moeilijkheden' zijn.