"Om water te produceren, maar ook om dat geproduceerde drinkwater op te pompen naar de watertorens en water­reservoirs, is elektriciteit nodig", zegt Kathleen De Schepper van De Watergroep, het grootste drinkwaterbedrijf in Vlaanderen.

Daarom werkt De Watergroep momenteel een plan uit om zo veel mogelijk water tot bij de mensen te krijgen in geval van een black-out. "Maar als in meerdere zones tegelijkertijd de stroom wordt uitgeschakeld, kunnen we niet beloven dat we elk gezin van water kunnen blijven voorzien."

De Gazet van Antwerpen schrijft dat in Antwerpen geen tekort aan drinkwater dreigt. Ook al zou de stad zonder elektriciteit komen te zitten, watermaatschappij Antwerpse Waterwerken/Waterlink garandeert dat de drinkwatervoorziening niet zal stilvallen. (Belga/TE)

"Om water te produceren, maar ook om dat geproduceerde drinkwater op te pompen naar de watertorens en water­reservoirs, is elektriciteit nodig", zegt Kathleen De Schepper van De Watergroep, het grootste drinkwaterbedrijf in Vlaanderen. Daarom werkt De Watergroep momenteel een plan uit om zo veel mogelijk water tot bij de mensen te krijgen in geval van een black-out. "Maar als in meerdere zones tegelijkertijd de stroom wordt uitgeschakeld, kunnen we niet beloven dat we elk gezin van water kunnen blijven voorzien." De Gazet van Antwerpen schrijft dat in Antwerpen geen tekort aan drinkwater dreigt. Ook al zou de stad zonder elektriciteit komen te zitten, watermaatschappij Antwerpse Waterwerken/Waterlink garandeert dat de drinkwatervoorziening niet zal stilvallen. (Belga/TE)