Premier Elio Di Rupo wil streng laten optreden tegen extremistische groepen als Shariah4Belgium. "De regering wil ver, zeer ver gaan in de strijd tegen radicale bewegingen die oproepen tot geweld en onze rechtsstaat in gevaar brengen. De actie is bezig en ze moet voor mij gaan tot en met een verbod van dergelijke organisaties", zegt de premier in Het Laatste Nieuws.

"We moeten verbieden wat onaanvaardbaar is, en plichten en rechten laten respecteren met krachtdadige sancties", aldus Di Rupo, die precies zes maanden aan het bewind is.

Volgens Het Laatste Nieuws zal de Antwerpse procureur-generaal onderzoeken of en hoe de Belgische nationaliteit van Sharia4Belgium-woordvoerder kan ontnomen worden.

Een piste waar ook N-VA-voorzitter Bart De Wever voor pleit. "Maar daarmee zijn nog niet alle problemen opgelost. De reden waarom sommige moslims achter zulke figuren lopen, heeft te maken met de enorme sociale uitzichtloosheid waarin ze verkeren.

Optimistisch

In een interview met Het Laatste Nieuws, Het Belang van Limburg, Le Soir en La Dernière Heure toont de premier zich optimistisch, omdat het consumentenvertrouwen opnieuw toeneemt en ons land economisch beter presteert dan zowat alle andere Europese landen: "België staat weer op de kaart", klinkt het.

Wel heeft Di Rupo volgens Het Belang van Limburg moeite met het defaitisme en het negativisme dat hij overal in eigen land ontwaart. (Belga/SD)Premier Elio Di Rupo wil streng laten optreden tegen extremistische groepen als Shariah4Belgium. "De regering wil ver, zeer ver gaan in de strijd tegen radicale bewegingen die oproepen tot geweld en onze rechtsstaat in gevaar brengen. De actie is bezig en ze moet voor mij gaan tot en met een verbod van dergelijke organisaties", zegt de premier in Het Laatste Nieuws."We moeten verbieden wat onaanvaardbaar is, en plichten en rechten laten respecteren met krachtdadige sancties", aldus Di Rupo, die precies zes maanden aan het bewind is. Volgens Het Laatste Nieuws zal de Antwerpse procureur-generaal onderzoeken of en hoe de Belgische nationaliteit van Sharia4Belgium-woordvoerder kan ontnomen worden. Een piste waar ook N-VA-voorzitter Bart De Wever voor pleit. "Maar daarmee zijn nog niet alle problemen opgelost. De reden waarom sommige moslims achter zulke figuren lopen, heeft te maken met de enorme sociale uitzichtloosheid waarin ze verkeren. OptimistischIn een interview met Het Laatste Nieuws, Het Belang van Limburg, Le Soir en La Dernière Heure toont de premier zich optimistisch, omdat het consumentenvertrouwen opnieuw toeneemt en ons land economisch beter presteert dan zowat alle andere Europese landen: "België staat weer op de kaart", klinkt het.Wel heeft Di Rupo volgens Het Belang van Limburg moeite met het defaitisme en het negativisme dat hij overal in eigen land ontwaart. (Belga/SD)