Naast de PS blijven ook het CDH en Ecolo beschikbaar om voort te onderhandelen.

Het CDH stelde maandag vast dat Bart De Wever is mislukt in zijn opdracht om de standpunten tussen Franstaligen en Nederlandstaligen dichter bij elkaar te brengen. Maar de partij blijft ervan overtuigd dat er nog onderhandelingsruimte is.

CDH is beschikbaar voor onderhandelingen over een evenwichtig akkoord over de staatshervorming, aldus partijvoorzitster Joëlle
Milquet en Melchior Wathelet, één van de belangrijkste onderhandelaars van de partij.

Ecolo

Ook de Franstalige groenen van Ecolo blijven beschikbaar voor verdere onderhandelingen. De partij somde maandag de vier essentiële elementen op die volgens haar opnieuw moeten worden besproken.

Het gaat om de 'prerogatieven' van de federale staat, het structureel vermijden dat de deelstaten verarmen, de erkenning van het Brussels gewest en een oplossing voor Brussel-Halle-Vilvoorde.

De beide covoorzitters, Jean-Michel Javaux en Sarah Turine, wezen er maandag op dat De Wever zelf heeft gezegd dat zijn nota niet te nemen of te laten is.

Naast de PS blijven ook het CDH en Ecolo beschikbaar om voort te onderhandelen.Het CDH stelde maandag vast dat Bart De Wever is mislukt in zijn opdracht om de standpunten tussen Franstaligen en Nederlandstaligen dichter bij elkaar te brengen. Maar de partij blijft ervan overtuigd dat er nog onderhandelingsruimte is. CDH is beschikbaar voor onderhandelingen over een evenwichtig akkoord over de staatshervorming, aldus partijvoorzitster Joëlle Milquet en Melchior Wathelet, één van de belangrijkste onderhandelaars van de partij.EcoloOok de Franstalige groenen van Ecolo blijven beschikbaar voor verdere onderhandelingen. De partij somde maandag de vier essentiële elementen op die volgens haar opnieuw moeten worden besproken.Het gaat om de 'prerogatieven' van de federale staat, het structureel vermijden dat de deelstaten verarmen, de erkenning van het Brussels gewest en een oplossing voor Brussel-Halle-Vilvoorde. De beide covoorzitters, Jean-Michel Javaux en Sarah Turine, wezen er maandag op dat De Wever zelf heeft gezegd dat zijn nota niet te nemen of te laten is.