Dat gebeurde met de goedkeuring van een resolutie, ingediend door Fatoumata Sidibé (DéFI) en mee ondertekend door socialisten, liberalen, CD&V, cdH en de groenen.

De resolutie vraagt de Brusselse regering om de federale regering 'te verzoeken te waken over de geloofwaardigheid van ons land en onze hoofdstad op internationaal vlak door het Mondiaal Pact over Veilige, Ordelijke en Reguliere Migratie (zoals het VN-migratiepact officieel heet, nvdr.) te ondertekenen'.

Alain Destexhe onthield zich omdat het onderwerp van de tekst volgens hem niet tot de bevoegdheid van het Brussels Parlement behoort.

Dat gebeurde met de goedkeuring van een resolutie, ingediend door Fatoumata Sidibé (DéFI) en mee ondertekend door socialisten, liberalen, CD&V, cdH en de groenen.De resolutie vraagt de Brusselse regering om de federale regering 'te verzoeken te waken over de geloofwaardigheid van ons land en onze hoofdstad op internationaal vlak door het Mondiaal Pact over Veilige, Ordelijke en Reguliere Migratie (zoals het VN-migratiepact officieel heet, nvdr.) te ondertekenen'.Alain Destexhe onthield zich omdat het onderwerp van de tekst volgens hem niet tot de bevoegdheid van het Brussels Parlement behoort.