Net als verschillende andere landen weert ook België vracht en post uit Jemen. Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) aangekondigd. De maatregel geldt voorlopig tot 8 november.

Ze komt er nadat eind vorige week op twee vrachtvliegtuigen met de Verenigde Staten als bestemming pakketten met explocsief materiaal werden gevonden. Naast de Verenigde Staten hebben al verschillende Europese landen vracht en post uit Jemen verboden. Een land als Duitsland verbiedt zelfs passagiersvluchten uit Jemen.

Op het einde van de week organiseert België als EU-voorzitter een veiligheidsmeeting over de zaak. Op de agenda staat 'het probleem van de cargobeveiliging vanuit derdewereldlanden'. België heeft ook de bedoeling het probleem te agenderen tijdens een bijeenkomst van de Europese ministers van Transport op 2 december.

Net als verschillende andere landen weert ook België vracht en post uit Jemen. Dat heeft ontslagnemend staatssecretaris voor Mobiliteit Etienne Schouppe (CD&V) aangekondigd. De maatregel geldt voorlopig tot 8 november.Ze komt er nadat eind vorige week op twee vrachtvliegtuigen met de Verenigde Staten als bestemming pakketten met explocsief materiaal werden gevonden. Naast de Verenigde Staten hebben al verschillende Europese landen vracht en post uit Jemen verboden. Een land als Duitsland verbiedt zelfs passagiersvluchten uit Jemen. Op het einde van de week organiseert België als EU-voorzitter een veiligheidsmeeting over de zaak. Op de agenda staat 'het probleem van de cargobeveiliging vanuit derdewereldlanden'. België heeft ook de bedoeling het probleem te agenderen tijdens een bijeenkomst van de Europese ministers van Transport op 2 december.