Lang heeft het niet geduurd voor N-VA-voorzitter Bart De Wever werd uitgedaagd voor de Ice Bucket Challenge, een razend populaire hype op sociale media om aandacht te vragen voor ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose), een ernstige aandoening van het zenuwstelsel.

Daarbij worden bekende en onbekende mensen uitgedaagd om een emmer ijswater over hun hoofd te gieten en daar ook nog eens een filmpje van te maken.

De genomineerde die een ijsdouche krijgt, moet vervolgens drie anderen nomineren. Houden ze het liever droog, dan wordt hen gevraagd geld te doneren voor ALS. Sommigen doen het gewoon allebei en gieten een emmer ijswater over zich heen én storten geld.

'Zo komt diene mens ook nog eens in de gazet'

Het was Urbanus die De Wever nomineerde met het commentaar: 'Zo komt diene mens ook nog eens in de gazet'.

Eerder waren ook al partijgenoot Philippe Muyters en CD&V-minister Jo Vandeurzen het 'slachtoffer'. Radiomaker Sven Ornelis, die zelf was uitgekozen door Q-Music collega Kurt Rogiers, daagde dan weer koning Filip uit, naast Kevin De Bruyne, Dimitri Vegas.

De Twitter-account van het Paleis postte alvast deze foto's, maar een filmpje is er niet:

Het internetspelletje, dat sinds deze zomer immens populair is op de sociale media, komt overgewaaid uit de Verenigde Staten.

Lang heeft het niet geduurd voor N-VA-voorzitter Bart De Wever werd uitgedaagd voor de Ice Bucket Challenge, een razend populaire hype op sociale media om aandacht te vragen voor ALS (Amyotrofische Laterale Sclerose), een ernstige aandoening van het zenuwstelsel. Daarbij worden bekende en onbekende mensen uitgedaagd om een emmer ijswater over hun hoofd te gieten en daar ook nog eens een filmpje van te maken. De genomineerde die een ijsdouche krijgt, moet vervolgens drie anderen nomineren. Houden ze het liever droog, dan wordt hen gevraagd geld te doneren voor ALS. Sommigen doen het gewoon allebei en gieten een emmer ijswater over zich heen én storten geld. Het was Urbanus die De Wever nomineerde met het commentaar: 'Zo komt diene mens ook nog eens in de gazet'.Eerder waren ook al partijgenoot Philippe Muyters en CD&V-minister Jo Vandeurzen het 'slachtoffer'. Radiomaker Sven Ornelis, die zelf was uitgekozen door Q-Music collega Kurt Rogiers, daagde dan weer koning Filip uit, naast Kevin De Bruyne, Dimitri Vegas.De Twitter-account van het Paleis postte alvast deze foto's, maar een filmpje is er niet: Het internetspelletje, dat sinds deze zomer immens populair is op de sociale media, komt overgewaaid uit de Verenigde Staten.