Vrijdagochtend kon een gedetineerde met de hulp van 4 kompanen ontsnappen uit de gevangenis van Lantin. De ontsnapte wordt als erg gevaarlijk en gewelddadig aanzien. De 28-jarige Mohamed El Jabbari zat een gevangenisstraf uit voor diefstallen en het gebruik van geweld.

De man was bezig met het onderhoud van een werkplaats in de gevangenis. Hij kon aan de aandacht van de cipiers ontsnappen en een binnenplaats bereiken. Met behulp van een touwladder die door de kompanen over de muur was gegooid, kon de gevangene ontsnappen. De gedetineerde en zijn handlangers sloegen vervolgens met de auto op de vlucht.

Klopjacht

El Jabbari kreeg hulp van vier kompanen die met twee voertuigen, met gestolen nummerplaten, naar de gevangenis waren gereden. De 4 mannen waren gewapend met kalasjnikovs en vuurden verschillende salvo's af om indruk te maken op het gevangenispersoneel. Eerst enkel in de lucht, maar daarna ook op de bewakers die El Jabbari probeerden te pakken te krijgen. Het gevangenispersoneel zocht dekking in de werkplaats, waarna de gevangene zijn vlucht via een metalen ladder tegen de buitenmuur voortzette.

Spoorloos

De 28-jarige Mohamed El Jabbari had al meerdere mislukte pogingen achter de rug. Dat meldt de procureur des Konings van Luik, Danièle Reynders. De man is vrijdagavond nog steeds spoorloos. Alle politiediensten uit het Luikse zijn op zoek naar de 5 mannen. (Belga/INM)

Vrijdagochtend kon een gedetineerde met de hulp van 4 kompanen ontsnappen uit de gevangenis van Lantin. De ontsnapte wordt als erg gevaarlijk en gewelddadig aanzien. De 28-jarige Mohamed El Jabbari zat een gevangenisstraf uit voor diefstallen en het gebruik van geweld. De man was bezig met het onderhoud van een werkplaats in de gevangenis. Hij kon aan de aandacht van de cipiers ontsnappen en een binnenplaats bereiken. Met behulp van een touwladder die door de kompanen over de muur was gegooid, kon de gevangene ontsnappen. De gedetineerde en zijn handlangers sloegen vervolgens met de auto op de vlucht. Klopjacht El Jabbari kreeg hulp van vier kompanen die met twee voertuigen, met gestolen nummerplaten, naar de gevangenis waren gereden. De 4 mannen waren gewapend met kalasjnikovs en vuurden verschillende salvo's af om indruk te maken op het gevangenispersoneel. Eerst enkel in de lucht, maar daarna ook op de bewakers die El Jabbari probeerden te pakken te krijgen. Het gevangenispersoneel zocht dekking in de werkplaats, waarna de gevangene zijn vlucht via een metalen ladder tegen de buitenmuur voortzette. Spoorloos De 28-jarige Mohamed El Jabbari had al meerdere mislukte pogingen achter de rug. Dat meldt de procureur des Konings van Luik, Danièle Reynders. De man is vrijdagavond nog steeds spoorloos. Alle politiediensten uit het Luikse zijn op zoek naar de 5 mannen. (Belga/INM)