Minister Turtelboom (Open VLD) is niet onder de indruk van het nieuws dat de radicale moslimorganisatie Sharia4Belgium en haar administratie er een punt achter zetten.

Aan de internetsite www.gazetvanborgerhout.be zegt Turtelboom: 'Dit is het beste bewijs dat het geen zin heeft om zo'n organisaties te verbieden want ze ontbinden zichzelf maar ze stellen zich ook weer samen met de snelheid van de klok.'

De minister van Justitie beschouwt het opdoeken van Sharia4Belgium dan ook als een afleidingsmaneuver: 'In hetzelfde persbericht vertellen ze dat de strijd onverminderd door gaat. Dus ze proberen een afleidingsmaneuver te creëren.'.

Krachten bundelen
Volgens de website van de Sharia4Belgium is de voornaamste reden voor de stopzetting dat de boodschap naar de achtergrond werd verdreven en dat de organisatie en haar leden naar de voorgrond werden gebracht.

De ontbinding betekent echter niet dat de leden hun activiteiten staken, alleen moet vanaf nu de boodschap terug primeren. "Het uitnodigen naar islam, het oproepen tot het goede en het kwade verbieden, blijft een fundamentele plicht voor elke moslim", luidt het.

De organisatie wil zich naar eigen zeggen van de naam Sharia4Belgium ontdoen om samen met de islamitische gemeenschap één geheel te vormen tegen de kruisvaarders en de bezetters van de islamitische landen. "Wij leven in een tijd van crisis en daarom zijn wij genoodzaakt om als islamitische gemeenschap onze krachten te bundelen en al onze bronnen te gebruiken om de moslims wereldwijd te ondersteunen", klinkt het.

Fouad Belkacem

In ieder geval blijft het gerechtelijk onderzoek tegen Fouad Belkacem, woordvoerder en uithangbord van Sharia4Belgium, verder lopen. Belkacem zit al sinds juni in voorhechtenis op verdenking van het oproepen tot haat en geweld tegen niet-moslims via een videoboodschap die hij na het nikab-incident in Sint-Jans-Molenbeek verspreid had. Hij werd eerder voor gelijkaardige feiten veroordeeld.

Naast Belkacem zit ook Sharia4Belgium-lid Hicham C. in de cel omdat hij ervan verdacht wordt de aanstoker te zijn geweest van de rellen in Borgerhout na een demonstratie tegen de anti-islamfilm "Innocence of Muslims". Hij verschijnt dinsdag voor de kamer van inbeschuldigingstelling. (Belga/TE)

Minister Turtelboom (Open VLD) is niet onder de indruk van het nieuws dat de radicale moslimorganisatie Sharia4Belgium en haar administratie er een punt achter zetten. Aan de internetsite www.gazetvanborgerhout.be zegt Turtelboom: 'Dit is het beste bewijs dat het geen zin heeft om zo'n organisaties te verbieden want ze ontbinden zichzelf maar ze stellen zich ook weer samen met de snelheid van de klok.' De minister van Justitie beschouwt het opdoeken van Sharia4Belgium dan ook als een afleidingsmaneuver: 'In hetzelfde persbericht vertellen ze dat de strijd onverminderd door gaat. Dus ze proberen een afleidingsmaneuver te creëren.'. Krachten bundelen Volgens de website van de Sharia4Belgium is de voornaamste reden voor de stopzetting dat de boodschap naar de achtergrond werd verdreven en dat de organisatie en haar leden naar de voorgrond werden gebracht. De ontbinding betekent echter niet dat de leden hun activiteiten staken, alleen moet vanaf nu de boodschap terug primeren. "Het uitnodigen naar islam, het oproepen tot het goede en het kwade verbieden, blijft een fundamentele plicht voor elke moslim", luidt het. De organisatie wil zich naar eigen zeggen van de naam Sharia4Belgium ontdoen om samen met de islamitische gemeenschap één geheel te vormen tegen de kruisvaarders en de bezetters van de islamitische landen. "Wij leven in een tijd van crisis en daarom zijn wij genoodzaakt om als islamitische gemeenschap onze krachten te bundelen en al onze bronnen te gebruiken om de moslims wereldwijd te ondersteunen", klinkt het. Fouad Belkacem In ieder geval blijft het gerechtelijk onderzoek tegen Fouad Belkacem, woordvoerder en uithangbord van Sharia4Belgium, verder lopen. Belkacem zit al sinds juni in voorhechtenis op verdenking van het oproepen tot haat en geweld tegen niet-moslims via een videoboodschap die hij na het nikab-incident in Sint-Jans-Molenbeek verspreid had. Hij werd eerder voor gelijkaardige feiten veroordeeld. Naast Belkacem zit ook Sharia4Belgium-lid Hicham C. in de cel omdat hij ervan verdacht wordt de aanstoker te zijn geweest van de rellen in Borgerhout na een demonstratie tegen de anti-islamfilm "Innocence of Muslims". Hij verschijnt dinsdag voor de kamer van inbeschuldigingstelling. (Belga/TE)