"Ons land had nood aan een regering, een echte regering, een centrumregering", aldus Lutgen. Uiteindelijk is de begroting voor volgend jaar "ernstig en geloofwaardig", voegde hij toe. Hoewel iedereen inspanningen zal moeten leveren, zijn die volgens de partij niet zo streng als in andere Europese landen. "De maatregelen die zijn genomen, hebben niets te maken met de bezuinigingen die worden opgelegd aan de Grieken, Italianen of Portugezen", merkte de voorzitter op.

Regering van korte duur

Lutgen noemde enkele maatregelen die het CDH nauw aan het hart liggen: het werkgelegenheidsplan gericht op jongeren, behoud van de dienstencheques, jobcreatie in de non-profit, de vermindering van sociale bijdrage voor kmo's enz.

Op institutioneel vlak heeft het akkoord, hoewel het "een samenraapsel van oude dingen is", de verdienste dat het er is en dat het ervoor zorgt dat er niet opnieuw onderhandeld moet worden met de N-VA, zei senator Francis Delperée. "Als het mislukt was geweest, dan zouden we opnieuw rond de tafel moeten zijn gaan zitten met de N-VA. En dan zou het een puinhoop geweest zijn", aldus Delperée.

"De regering zal van korte duur zijn", maar zal moeten aantonen dat het nog mogelijk is het land op een andere manier te besturen dan in lopende zaken, aldus nog vicepremier Joëlle Milquet. (Belga/TE)

"Ons land had nood aan een regering, een echte regering, een centrumregering", aldus Lutgen. Uiteindelijk is de begroting voor volgend jaar "ernstig en geloofwaardig", voegde hij toe. Hoewel iedereen inspanningen zal moeten leveren, zijn die volgens de partij niet zo streng als in andere Europese landen. "De maatregelen die zijn genomen, hebben niets te maken met de bezuinigingen die worden opgelegd aan de Grieken, Italianen of Portugezen", merkte de voorzitter op. Regering van korte duur Lutgen noemde enkele maatregelen die het CDH nauw aan het hart liggen: het werkgelegenheidsplan gericht op jongeren, behoud van de dienstencheques, jobcreatie in de non-profit, de vermindering van sociale bijdrage voor kmo's enz. Op institutioneel vlak heeft het akkoord, hoewel het "een samenraapsel van oude dingen is", de verdienste dat het er is en dat het ervoor zorgt dat er niet opnieuw onderhandeld moet worden met de N-VA, zei senator Francis Delperée. "Als het mislukt was geweest, dan zouden we opnieuw rond de tafel moeten zijn gaan zitten met de N-VA. En dan zou het een puinhoop geweest zijn", aldus Delperée. "De regering zal van korte duur zijn", maar zal moeten aantonen dat het nog mogelijk is het land op een andere manier te besturen dan in lopende zaken, aldus nog vicepremier Joëlle Milquet. (Belga/TE)