Hoewel het optimisme in de Wetstraat op zijn zachtst gezegd niet erg groot is, blijft PS-vicepremier Laurette Onkelinx optimistisch. Dat zegt ze vrijdagochtend, op een zucht van het ultiem overleg tussen CD&V en de zeven 'ja, maar'-partijen, in La Première op de RTBF-radio.

'Wil om te onderhandelen'
Vooreerst hebben zeven partijen - Open VLD, SP.A, Groen!, PS, MR, Ecolo en CDH- minstens 'ja, maar' gezegd op de formateursnota van Elio Di Rupo.

'We voelden die wil duidelijk bij iedereen', zei Onkelinx, verwijzend naar het overleg tussen de zeven donderdag. Na afloop van die ontmoeting kwam de vraag om verduidelijking aan CD&V.

'CD&V ingegaan op uitnodiging'
Dat CD&V die uitnodiging heeft aangegrepen, is voor de topsocialiste een tweede keer 'goed nieuws'. Al blijft het natuurlijk uitkijken naar de mate waarin de liberalen van de MR - met ook het FDF van Olivier Maingain - erin slagen de christendemocraten te overtuigen van hun goede wil.

Brussel
Het derde lichtpunt voor Onkelinx komt vanuit de Brusselse regering, waar 'alle partners, inclusief CD&V-minister Brigitte Grouwels, hun wil hebben bevestigd om het werk samen door te zetten en over Brussel hebben gepraat als een volwaardig gewest, maar dan met bepaalde eigenheden'. (Belga/SD)

Hoewel het optimisme in de Wetstraat op zijn zachtst gezegd niet erg groot is, blijft PS-vicepremier Laurette Onkelinx optimistisch. Dat zegt ze vrijdagochtend, op een zucht van het ultiem overleg tussen CD&V en de zeven 'ja, maar'-partijen, in La Première op de RTBF-radio. 'Wil om te onderhandelen' Vooreerst hebben zeven partijen - Open VLD, SP.A, Groen!, PS, MR, Ecolo en CDH- minstens 'ja, maar' gezegd op de formateursnota van Elio Di Rupo. 'We voelden die wil duidelijk bij iedereen', zei Onkelinx, verwijzend naar het overleg tussen de zeven donderdag. Na afloop van die ontmoeting kwam de vraag om verduidelijking aan CD&V. 'CD&V ingegaan op uitnodiging' Dat CD&V die uitnodiging heeft aangegrepen, is voor de topsocialiste een tweede keer 'goed nieuws'. Al blijft het natuurlijk uitkijken naar de mate waarin de liberalen van de MR - met ook het FDF van Olivier Maingain - erin slagen de christendemocraten te overtuigen van hun goede wil. Brussel Het derde lichtpunt voor Onkelinx komt vanuit de Brusselse regering, waar 'alle partners, inclusief CD&V-minister Brigitte Grouwels, hun wil hebben bevestigd om het werk samen door te zetten en over Brussel hebben gepraat als een volwaardig gewest, maar dan met bepaalde eigenheden'. (Belga/SD)