Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx vindt het totaal onaanvaardbaar dat een Brussels ziekenhuis voor esthetische heelkunde via de Nederlandse website Groupon een korting van 550 euro biedt aan kandidaten voor een borstvergroting of andere esthetisch-heelkundige ingrepen.

"Elke rechtstreekse of onrechtstreekse communicatie of actie die esthetisch-geneeskundige ingrepen promoot, is verboden", klinkt het. "Die ogenschijnlijk banale ingrepen kunnen immers zeer gevaarlijk zijn", luidt het nog.

Klacht

Onkelinx droeg de federale overheidsdienst Volksgezondheid dan ook op om bij het parket een klacht in te dienen. Dat moet gebeuren op basis van de wet van 6 juli 2011 die reclame voor ingrepen van medische esthetiek verbiedt en de informatie over dergelijke ingrepen regelt.

Daarnaast vroeg Onkelinx aan het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) om een onderzoek naar het ziekenhuis te starten. Daarbij moet nagegaan worden of de wet van 1964 op de geneesmiddelen alsook alle andere verplichtingen van de gezondheidswerkers inzake medische hulpmiddelen worden nageleefd. Volgens enkele Vlaamse en Nederlandse media gaat het om het Brusselse ziekenhuis Clinica Aesthetica.

Implantatenplan

In september 2012 lanceerde de minister van Volksgezondheid het Implantatenplan, een globaal actieplan dat niet alleen borstimplantaten betreft maar alle medische hulpmiddelen die bij een patiënt worden ingebracht. Dat plan moet er op termijn voor zorgen dat de kringloop van een implantaat gevolgd kan worden. (Belga/TE)

Minister van Volksgezondheid Laurette Onkelinx vindt het totaal onaanvaardbaar dat een Brussels ziekenhuis voor esthetische heelkunde via de Nederlandse website Groupon een korting van 550 euro biedt aan kandidaten voor een borstvergroting of andere esthetisch-heelkundige ingrepen. "Elke rechtstreekse of onrechtstreekse communicatie of actie die esthetisch-geneeskundige ingrepen promoot, is verboden", klinkt het. "Die ogenschijnlijk banale ingrepen kunnen immers zeer gevaarlijk zijn", luidt het nog. Klacht Onkelinx droeg de federale overheidsdienst Volksgezondheid dan ook op om bij het parket een klacht in te dienen. Dat moet gebeuren op basis van de wet van 6 juli 2011 die reclame voor ingrepen van medische esthetiek verbiedt en de informatie over dergelijke ingrepen regelt. Daarnaast vroeg Onkelinx aan het Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten (FAGG) om een onderzoek naar het ziekenhuis te starten. Daarbij moet nagegaan worden of de wet van 1964 op de geneesmiddelen alsook alle andere verplichtingen van de gezondheidswerkers inzake medische hulpmiddelen worden nageleefd. Volgens enkele Vlaamse en Nederlandse media gaat het om het Brusselse ziekenhuis Clinica Aesthetica. Implantatenplan In september 2012 lanceerde de minister van Volksgezondheid het Implantatenplan, een globaal actieplan dat niet alleen borstimplantaten betreft maar alle medische hulpmiddelen die bij een patiënt worden ingebracht. Dat plan moet er op termijn voor zorgen dat de kringloop van een implantaat gevolgd kan worden. (Belga/TE)