Ongeval met Belgische bus: tweede chauffeur is enige zwaargewonde die nog in Duitsland in het ziekenhuis ligt

01/04/18 om 10:53 - Bijgewerkt om 10:59

Bron: Belga

Na het ongeval met een Belgische bus in het Duitse Beieren van zaterdag, ligt de tweede buschauffeur nog als enige zwaargewonde in het ziekenhuis in Duitsland.

Ongeval met Belgische bus: tweede chauffeur is enige zwaargewonde die nog in Duitsland in het ziekenhuis ligt

© AFP

Een Belgische bus reed zaterdag kort na middernacht in op een vrachtwagen op de snelweg A3 bij Aschaffenburg. Een van de twee buschauffeurs, een man uit Herent, overleefde het ongeval niet.

In totaal reisden zaterdagnamiddag twee personen van de VAB-Alarmcentrale en drie mensen van het Rode Kruis af naar Duitsland om eventuele repatriëringen te organiseren en om de passagiers psychosociale bijstand te bieden. Bij hun aankomst hadden ze onmiddellijk contact met de slachtoffers in de twee ziekenhuizen waar zich op dat moment nog reizigers bevonden. Het Rode Kruis liet inmiddels via Twitter weten ook zondag in Duitsland te blijven.

Volgens VAB, dat bijstand verleent aan twaalf Belgen, hebben tien van die twaalf intussen het ziekenhuis mogen verlaten en wordt een elfde persoon vandaag gerepatrieerd. Eén gezin van drie personen werd zaterdagavond al ontslagen uit het ziekenhuis en besloot om de reis naar Oostenrijk verder te zetten. Zeven personen uit twee andere gezinnen mogen zondag het ziekenhuis verlaten en hebben ervoor gekozen terug te keren naar België. Eén gewonde vrouw wordt zondag om 13 uur met de ziekenwagen gerepatrieerd, maar zal wel in België nog in het ziekenhuis worden opgenomen. De tweede buschauffeur is zwaargewond en blijft voorlopig in Duitsland opgenomen, aldus VAB.

Onze partners