Ongeval met Belgische bus in Duitsland: chauffeur omgekomen en vijf zwaargewonden

31/03/18 om 10:04 - Bijgewerkt om 18:13

Bron: Belga

Een Belgische bus, die op weg was naar een Oostenrijks skigebied, is in het Duitse Beieren ingereden op een vrachtwagen. De busbestuurder kwam daarbij om het leven.

Ongeval met Belgische bus in Duitsland: chauffeur omgekomen en vijf zwaargewonden

© AFP

Het ongeval gebeurde kort na middernacht nabij Aschaffenburg, in het noorden van de deelstaat Beieren. Volgens Buitenlandse Zaken waren er 46 mensen aan boord, vooral families en vrienden uit de provincies Antwerpen en Vlaams-Brabant. Zij waren op weg naar het Oostenrijkse Nassfeld, waar ze op skivakantie gingen.

De bus, van de Belgische maatschappij Linden Cars uit Rotselaar, kwam in aanrijding met een vrachtwagen, die geladen was met glas. De buschauffeur zou de vrachtwagen te laat hebben opgemerkt. De chauffeur, afkomstig uit het Vlaams-Brabantse Herent, overleefde de botsing niet. Er zijn ook 5 zwaargewonden en 17 lichtgewonden, zo meldt Buitenlandse Zaken. De bestuurder van de vrachtwagen kwam er met de schrik vanaf.

Gordel

De Duitse hulpdiensten en brandweer kwamen massaal ter plaatse, en er werd ook een reddingshelikopter ingezet. De lichtgewonden en de inzittenden die ongedeerd bleven, werden op een nabijgelegen rustplaats langs de autosnelweg opgevangen. Een inzittende verklaarde aan Duitse media dat hij aan het slapen was toen de bus kort na middernacht op de vrachtwagen inreed. "Ze hadden ons nog gezegd dat we onze gordels moesten aandoen, dat hebben we gelukkig gedaan", aldus de man.

Sporty Ski, de organisator van de familiale skivakantie, benadrukt dat de gewonden met de beste zorgen worden omringd. Er is ook voor vervoer gezorgd voor de mensen die verder willen reizen en voor diegenen die willen terugkeren. Van de inzittenden die met de schrik vrijkwamen, koos de meerderheid ervoor hun reis voort te zetten. Een viertal passagiers keert terug naar huis.

Lees meer over:

Onze partners