Langlois kreeg het onderzoek in handen na het befaamde spaghetti-arrest, waarmee onderzoeksrechter Jean-Marc Connerotte in 1996 van de zaak werd gehaald. Toen hij de vraag kreeg om het dossier over te nemen, 'heb ik een dag verlof gepakt om na te denken. Ik was 42 jaar en had zes weken ervaring als onderzoeksrechter. Dan heb ik gezegd dat ik de uitdaging aanvaardde.' 'Ik heb geen spijt van de manier waarop we gewerkt hebben. Ik werd omringd met uitstekende onderzoekers', aldus nog Langlois.

Hij blikt ook terug op het assisenproces in Aarlen in 2004. 'Ik getuigde er gedurende een hele week, en nadien drie dagen lang met een spervuur aan, niet altijd even vriendelijke, vragen. Ik heb er kunnen besluiten dat we de zaken tot op de bodem hebben uitgezocht.' De onderzoeksrechter kreeg heel wat brieven, zowel scheld- als steunbrieven. Hij zegt dat hij extra bescherming geweigerd heeft. 'Ik wilde normaal blijven leven.' Langlois zegt ten slotte 'bezorgd' te zijn over de evolutie van justitie en vooral over die van het statuut van de onderzoeksrechter. Hij is er voorstander van het systeem met raadkamer en kamer van inbeschuldigingstelling te behouden.

Langlois kreeg het onderzoek in handen na het befaamde spaghetti-arrest, waarmee onderzoeksrechter Jean-Marc Connerotte in 1996 van de zaak werd gehaald. Toen hij de vraag kreeg om het dossier over te nemen, 'heb ik een dag verlof gepakt om na te denken. Ik was 42 jaar en had zes weken ervaring als onderzoeksrechter. Dan heb ik gezegd dat ik de uitdaging aanvaardde.' 'Ik heb geen spijt van de manier waarop we gewerkt hebben. Ik werd omringd met uitstekende onderzoekers', aldus nog Langlois. Hij blikt ook terug op het assisenproces in Aarlen in 2004. 'Ik getuigde er gedurende een hele week, en nadien drie dagen lang met een spervuur aan, niet altijd even vriendelijke, vragen. Ik heb er kunnen besluiten dat we de zaken tot op de bodem hebben uitgezocht.' De onderzoeksrechter kreeg heel wat brieven, zowel scheld- als steunbrieven. Hij zegt dat hij extra bescherming geweigerd heeft. 'Ik wilde normaal blijven leven.' Langlois zegt ten slotte 'bezorgd' te zijn over de evolutie van justitie en vooral over die van het statuut van de onderzoeksrechter. Hij is er voorstander van het systeem met raadkamer en kamer van inbeschuldigingstelling te behouden.