De parlementaire onderzoekscommissie Samusocial start volgende week haar werkzaamheden. Zo is woensdagvoormiddag vernomen in de rand van de commissie Sociale Zaken van het Brussels Parlement, waar minister-president Rudi Vervoort en de bevoegde ministers Pascal Smet en Céline Fremault gehoord worden over het dossier.

De plenaire vergadering van de Verenigde Vergadering van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie richt vrijdag de parlementaire onderzoekscommissie op. Donderdagvoormiddag zou de knoop moeten worden doorgehakt over het voorzitterschap van de commissie. Er is intussen ook reeds overeengekomen dat alle fracties in de onderzoekscommissie vertegenwoordigd zullen zijn.

In de onderzoekscommissie zullen geen PS'ers zetelen die lid zijn van de Brusselse gemeenteraad, zo kondigde Ahmed El Ktibi aan. Hij is voorzitter van de commissie Sociale Zaken, maar omdat hij lid is van de Brusselse gemeenteraad, stond hij zijn voorzittershamer af aan Fatoumata Sidibe (DéFI) voor de hoorzitting over Samusocial.

In een overvolle commissiezaal lichtten eerst de regeringscommissarissen Sandrine Cnapelinckx en Tina Martens hun rapport aan de regering over de problematiek van de zitpenningen toe. Daarna startten de interpellaties aan Vervoort, Smet en Fremault over het dossier.

De parlementaire onderzoekscommissie Samusocial start volgende week haar werkzaamheden. Zo is woensdagvoormiddag vernomen in de rand van de commissie Sociale Zaken van het Brussels Parlement, waar minister-president Rudi Vervoort en de bevoegde ministers Pascal Smet en Céline Fremault gehoord worden over het dossier.De plenaire vergadering van de Verenigde Vergadering van de Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie richt vrijdag de parlementaire onderzoekscommissie op. Donderdagvoormiddag zou de knoop moeten worden doorgehakt over het voorzitterschap van de commissie. Er is intussen ook reeds overeengekomen dat alle fracties in de onderzoekscommissie vertegenwoordigd zullen zijn.In de onderzoekscommissie zullen geen PS'ers zetelen die lid zijn van de Brusselse gemeenteraad, zo kondigde Ahmed El Ktibi aan. Hij is voorzitter van de commissie Sociale Zaken, maar omdat hij lid is van de Brusselse gemeenteraad, stond hij zijn voorzittershamer af aan Fatoumata Sidibe (DéFI) voor de hoorzitting over Samusocial. In een overvolle commissiezaal lichtten eerst de regeringscommissarissen Sandrine Cnapelinckx en Tina Martens hun rapport aan de regering over de problematiek van de zitpenningen toe. Daarna startten de interpellaties aan Vervoort, Smet en Fremault over het dossier.