Dat meldt La Dernière Heure. Volgens de krant werd er na de autopsie, in aanwezigheid van de stoffelijke resten, gefeest met champagne. Dat werd op foto vastgelegd.

De Luikse procureur-generaal Christian De Valkeneer, die het bestaan van de feestfoto's bevestigt, heeft het in de krant over "onaanvaardbaar gedrag, absoluut ontoelaatbaar". De foto's, selfies, getuigen volgens hem van "problematisch gedrag". Hij kondigt aan dat er een persconferentie komt met meer uitleg.

'Op intranet'

De feestenden zijn nog niet geïdentificeerd, maar het zou niet gaan om wetsdokters. Het parket van Brussel is op de hoogte gesteld en de algemene inspectie van de federale politie heeft een onderzoek ingesteld.

De foto's doen volgens La Dernière Heure al enige weken de ronde op het intranet van de cel Radicale Islam van de Brusselse politie, waar er volgens de krant in eerste instantie niemand aanstoot aan nam.

Bij een grootschalige antiterreuractie op 15 januari kwamen in Verviers twee jihadisten om die volgens de politie aanslagen voorbereidden.

(Belga/RR)

Dat meldt La Dernière Heure. Volgens de krant werd er na de autopsie, in aanwezigheid van de stoffelijke resten, gefeest met champagne. Dat werd op foto vastgelegd. De Luikse procureur-generaal Christian De Valkeneer, die het bestaan van de feestfoto's bevestigt, heeft het in de krant over "onaanvaardbaar gedrag, absoluut ontoelaatbaar". De foto's, selfies, getuigen volgens hem van "problematisch gedrag". Hij kondigt aan dat er een persconferentie komt met meer uitleg. De feestenden zijn nog niet geïdentificeerd, maar het zou niet gaan om wetsdokters. Het parket van Brussel is op de hoogte gesteld en de algemene inspectie van de federale politie heeft een onderzoek ingesteld.De foto's doen volgens La Dernière Heure al enige weken de ronde op het intranet van de cel Radicale Islam van de Brusselse politie, waar er volgens de krant in eerste instantie niemand aanstoot aan nam.Bij een grootschalige antiterreuractie op 15 januari kwamen in Verviers twee jihadisten om die volgens de politie aanslagen voorbereidden. (Belga/RR)