Het onderzoek naar de moord op Joke Van Steen is niet gesloten na de vrijspraak van Olav Herreman door het Gentse hof van assisen. Het Gentse parket-generaal maakte maandag bekend dat er een nieuwe misdrijfanalyse zal worden gemaakt om het onderzoek te heroriënteren.

Herreman werd op 11 mei vrijgesproken van de moord nadat de procureur om zijn vrijlating had gevraagd.

De getuigenis van de kroongetuige, waarmee de zaak stond of viel, was volgens de procureur te ongeloofwaardig om Herreman te veroordelen. Herreman was al sinds 2000 verdacht.

Het bleek echter dat verschillende andere sporen in het moorddossier niet afdoende waren onderzocht.

Het onderzoek naar de moord was in handen van het parket van Oudenaarde. Het dossier zal nu verder beheerd worden door een magistraat van het Gentse parket-generaal.

Dat zal gebeuren onder toezicht en met ondersteuning van de afdeling Misdrijfanalyse (MAC) van de federale gerechtelijke politie.

Op basis van het gevoerde onderzoek zal een misdrijfanalyse worden gemaakt. Doel is een 'heroriëntering' van het onderzoek naar de moord op Van Steen mogelijk te maken.

Het Gentse parket-generaal benadrukte dat politieambtenaren die daarvoor werden aangesteld in het verleden niet betrokken waren bij het onderzoek.

Het onderzoek naar de moord op Joke Van Steen is niet gesloten na de vrijspraak van Olav Herreman door het Gentse hof van assisen. Het Gentse parket-generaal maakte maandag bekend dat er een nieuwe misdrijfanalyse zal worden gemaakt om het onderzoek te heroriënteren.Herreman werd op 11 mei vrijgesproken van de moord nadat de procureur om zijn vrijlating had gevraagd. De getuigenis van de kroongetuige, waarmee de zaak stond of viel, was volgens de procureur te ongeloofwaardig om Herreman te veroordelen. Herreman was al sinds 2000 verdacht. Het bleek echter dat verschillende andere sporen in het moorddossier niet afdoende waren onderzocht.Het onderzoek naar de moord was in handen van het parket van Oudenaarde. Het dossier zal nu verder beheerd worden door een magistraat van het Gentse parket-generaal.Dat zal gebeuren onder toezicht en met ondersteuning van de afdeling Misdrijfanalyse (MAC) van de federale gerechtelijke politie.Op basis van het gevoerde onderzoek zal een misdrijfanalyse worden gemaakt. Doel is een 'heroriëntering' van het onderzoek naar de moord op Van Steen mogelijk te maken. Het Gentse parket-generaal benadrukte dat politieambtenaren die daarvoor werden aangesteld in het verleden niet betrokken waren bij het onderzoek.