Onderzoek naar mogelijke sociale fraude richt zich ook op filmfestival in Bergen

28/12/17 om 08:08 - Bijgewerkt om 08:07

Bron: Belga

Er loopt een onderzoek naar mogelijke fraude in de administratie van de provincie Henegouwen. Daarbij wordt ook het Internationaal Festival van de Liefdesfilm (Fifa) geviseerd. De raad van bestuur van het festival wordt voorgezeten door burgemeester Elio Di Rupo.

Onderzoek naar mogelijke sociale fraude richt zich ook op filmfestival in Bergen

Burgemeester van Bergen Elio Di Rupo geeft een speech tijdens het Internationaal Festival van de Liefdesfilm (Fifa), 20 februari 2015, Bergen. © Belga

Dat schrijven La Libre Belgique en La Dernière Heure donderdag.

Het onderzoek richt zich vooral op afgevaardigd bestuurder André Ceuterick, die als vrijwilliger aan de slag is voor Fifa, maar in feite verantwoordelijk is voor de afdeling cinema van de provincie.

'De inspectie gaat na of het personeel van de provincie geen andere opdrachten uitvoerde dan degene waarvoor ze aangeworven is', zegt een bron in de kranten. 'Als het onderzoek positief is, wil dat zeggen dat er sprake is van fictieve tewerkstelling en verdoken subsidies.'

Dinsdagavond werd de editie 2018 van het filmfestival nog geannuleerd. De raad van bestuur, die voorgezeten wordt door burgemeester van Bergen Elio Di Rupo, legde uit dat het 'fysiek onmogelijk geworden was om het in een vijftigtal dagen in optimale omstandigheden te organiseren'. Ceuterick was anoniem beschuldigd van stalking, maar daarvoor werden geen bewijzen gevonden.

Onze partners