In de loop van de week zijn er huiszoekingen geweest bij het Agentschap voor Facilitair Management (AFM) in het Boudewijngebouw te Brussel. Dat heeft het kabinet van Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois donderdag bevestigd. Volgens De Tijd is er mogelijk smeergeld gegeven aan ambtenaren van het agentschap.

Volgens Bourgeois (N-VA) kaderden de huiszoekingen in een onderzoek naar mogelijke inbreuken op de wet op de overheidsopdrachten bij het gunnen en uitvoeren van enkele bouwkundige werken door de voormalige Afdeling Gebouwen van de Vlaamse overheid. De Vlaamse administratie stapte zelf naar het gerecht, aldus het kabinet-Bourgeois.

Volgens Bourgeois had de dienst Interne Audit van de Vlaamse
administratie vermoedens dat bij enkele dossiers de
wet op de overheidsopdrachten niet was gerespecteerd en er mogelijk strafbare feiten waren gepleegd.

Bourgeois stelde zich burgerlijke partij namens de Vlaamse regering en zegt dat er volledige medewerking wordt verleend aan het gerechtelijk onderzoek.

Volgens De Tijd voert het Brussels gerecht een onderzoek naar corruptie bij de Vlaamse overheid. Er zou mogelijk smeergeld gegeven zijn aan ambtenaren van het Agentschap voor Facilitair Management, dat de 1.600 gebouwen van de Vlaamse overheid beheert.

In de loop van de week zijn er huiszoekingen geweest bij het Agentschap voor Facilitair Management (AFM) in het Boudewijngebouw te Brussel. Dat heeft het kabinet van Vlaams minister van Bestuurszaken Geert Bourgeois donderdag bevestigd. Volgens De Tijd is er mogelijk smeergeld gegeven aan ambtenaren van het agentschap.Volgens Bourgeois (N-VA) kaderden de huiszoekingen in een onderzoek naar mogelijke inbreuken op de wet op de overheidsopdrachten bij het gunnen en uitvoeren van enkele bouwkundige werken door de voormalige Afdeling Gebouwen van de Vlaamse overheid. De Vlaamse administratie stapte zelf naar het gerecht, aldus het kabinet-Bourgeois.Volgens Bourgeois had de dienst Interne Audit van de Vlaamse administratie vermoedens dat bij enkele dossiers de wet op de overheidsopdrachten niet was gerespecteerd en er mogelijk strafbare feiten waren gepleegd. Bourgeois stelde zich burgerlijke partij namens de Vlaamse regering en zegt dat er volledige medewerking wordt verleend aan het gerechtelijk onderzoek.Volgens De Tijd voert het Brussels gerecht een onderzoek naar corruptie bij de Vlaamse overheid. Er zou mogelijk smeergeld gegeven zijn aan ambtenaren van het Agentschap voor Facilitair Management, dat de 1.600 gebouwen van de Vlaamse overheid beheert.