Dat meldt Het Nieuwsblad.

Het aantal verblijfsaanvragen om medische redenen bij de DVZ is de voorbije jaren stevig gedaald, maar het regent klachten over de lange wachttijden en de foute behandeling van de regularisatieaanvragen. De federale ombudsdienst is daarom gestart met een onderzoek naar die afdeling binnen de DVZ.

"De voorbije drie jaar stelden we vast dat een aantal praktijken binnen die administratie extra aandacht verdienden", zegt Pierre Charlot van de ombudsdienst. "Burgers maakten melding van steeds terugkerende problemen. Dus hebben we beslist om een structureel onderzoek te voeren." De audit richt zich zowel op regularisaties om medische redenen als op de aanvragen van tijdelijke visa om medische redenen. Het onderzoek zal vermoedelijk eind dit jaar zijn afgerond.

(Belga/RR)

Dat meldt Het Nieuwsblad.Het aantal verblijfsaanvragen om medische redenen bij de DVZ is de voorbije jaren stevig gedaald, maar het regent klachten over de lange wachttijden en de foute behandeling van de regularisatieaanvragen. De federale ombudsdienst is daarom gestart met een onderzoek naar die afdeling binnen de DVZ. "De voorbije drie jaar stelden we vast dat een aantal praktijken binnen die administratie extra aandacht verdienden", zegt Pierre Charlot van de ombudsdienst. "Burgers maakten melding van steeds terugkerende problemen. Dus hebben we beslist om een structureel onderzoek te voeren." De audit richt zich zowel op regularisaties om medische redenen als op de aanvragen van tijdelijke visa om medische redenen. Het onderzoek zal vermoedelijk eind dit jaar zijn afgerond.(Belga/RR)