Er is een onderzoek gestart naar de mislukte reddingsactie voor een zesjarig jongetje dat anderhalve week geleden verdronk voor de kust van Bredene. De West-Vlaamse provinciegouverneur Paul Breyne kondigde maandag aan dat er ook een intern onderzoek loopt naar het werk van de alarmcentrales.

Politie, brandweer en reddingsteams zochten op 13 augustus met man en macht gedurende een uur naar drenkeling Argos Roisin. Het bleek echter tweemaal fout te lopen bij de communicatie. Daardoor zat er net geen uur tussen de eerste oproep van de moeder en de aankomst van de Zeereddingsdienst.

Breyne maakte maandag bekend dat er een onderzoek loopt door het parket van Brugge na een klacht van de alarmcentrale van de dienst 1010.

Intern onderzoek

Daarnaast is er een intern onderzoek binnen de verschillende betrokken diensten dat de procedures en de persoonlijke handelingen van de betrokkenen onder de loepe neemt.

De reddingsdiensten zouden in de war geweest over de precieze plaats waar de jongen was verdwenen. Om dergelijke fouten in de toekomst te vermijden, wil Breyne dat er bij twijfelgevallen twee reddingsacties gestart worden, één aan land en één op zee, zo verklaarde hij maandag tegenover de VRT.

De gouverneur raadt ook iedereen aan duidelijk te zijn bij een oproep aan de 100-centrale.

Er is een onderzoek gestart naar de mislukte reddingsactie voor een zesjarig jongetje dat anderhalve week geleden verdronk voor de kust van Bredene. De West-Vlaamse provinciegouverneur Paul Breyne kondigde maandag aan dat er ook een intern onderzoek loopt naar het werk van de alarmcentrales.Politie, brandweer en reddingsteams zochten op 13 augustus met man en macht gedurende een uur naar drenkeling Argos Roisin. Het bleek echter tweemaal fout te lopen bij de communicatie. Daardoor zat er net geen uur tussen de eerste oproep van de moeder en de aankomst van de Zeereddingsdienst.Breyne maakte maandag bekend dat er een onderzoek loopt door het parket van Brugge na een klacht van de alarmcentrale van de dienst 1010. Intern onderzoekDaarnaast is er een intern onderzoek binnen de verschillende betrokken diensten dat de procedures en de persoonlijke handelingen van de betrokkenen onder de loepe neemt.De reddingsdiensten zouden in de war geweest over de precieze plaats waar de jongen was verdwenen. Om dergelijke fouten in de toekomst te vermijden, wil Breyne dat er bij twijfelgevallen twee reddingsacties gestart worden, één aan land en één op zee, zo verklaarde hij maandag tegenover de VRT.De gouverneur raadt ook iedereen aan duidelijk te zijn bij een oproep aan de 100-centrale.