De reis zou tegen de coronamaatregelen zijn, aangezien niet-essentiële reizen nog steeds verboden zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Van Langenhove zelf noemde de reis wel essentieel, verwijzend naar zijn taken als volksvertegenwoordiger. Voorzitter van Vlaams Belang Tom Van Grieken verdedigde zijn Kamerlid. Het parket van Halle-Vilvoorde heeft laten weten dat het nu zelf een onderzoek ingesteld heeft, aangezien Van Langenhove in dat gerechtelijk arrondissement woont. Het zal dan ook een proces-verbaal opstellen, vermeldde persmagistraat Carol Vercarre. Over de mogelijke straf kon ze niet communiceren: 'Daarvoor is het te vroeg', aldus Vercarre. Normaal gezien staat er op het overtreden van de maatregel voor niet-essentiële reizen een boete van 250 euro.

Reactie

Zondagavond reageerde Van Langenhove op Twitter:

'Als ik klacht neerleg wegens serieuze doodsbedreigingen of wegens geweldpleging, dan worden die door het parket geseponeerd, maar als ik perfect volgens de regels naar Frankrijk ga om het recht op vrije meningsuiting te verdedigen, dan schiet het parket wél meteen in actie'.

De reis zou tegen de coronamaatregelen zijn, aangezien niet-essentiële reizen nog steeds verboden zijn om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Van Langenhove zelf noemde de reis wel essentieel, verwijzend naar zijn taken als volksvertegenwoordiger. Voorzitter van Vlaams Belang Tom Van Grieken verdedigde zijn Kamerlid. Het parket van Halle-Vilvoorde heeft laten weten dat het nu zelf een onderzoek ingesteld heeft, aangezien Van Langenhove in dat gerechtelijk arrondissement woont. Het zal dan ook een proces-verbaal opstellen, vermeldde persmagistraat Carol Vercarre. Over de mogelijke straf kon ze niet communiceren: 'Daarvoor is het te vroeg', aldus Vercarre. Normaal gezien staat er op het overtreden van de maatregel voor niet-essentiële reizen een boete van 250 euro. Zondagavond reageerde Van Langenhove op Twitter:'Als ik klacht neerleg wegens serieuze doodsbedreigingen of wegens geweldpleging, dan worden die door het parket geseponeerd, maar als ik perfect volgens de regels naar Frankrijk ga om het recht op vrije meningsuiting te verdedigen, dan schiet het parket wél meteen in actie'.