Ze verschijnt maandag voor de raadkamer, zo bevestigt het parket van Antwerpen.

Het Antwerpse gerecht voert sinds november 2018 een onderzoek naar onregelmatigheden bij het toekennen van humanitaire visa. Uit dat onderzoek blijkt volgens het parket dat Melikan Kucam zich fors zou laten betalen hebben om mensen op de lijst met kandidaten voor een humanitair visum te zetten.

Kucam was een van de particulieren die in samenspraak met het kabinet van voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) die lijsten opstelde.

Melikan Kucam werd midden januari aangehouden op verdenking van mensensmokkel, criminele organisatie, passieve omkoping en afpersing. Kucam ontkent de aantijgingen. Hij zit intussen al bijna zes maanden in voorhechtenis. Ook zijn zoon belandde een tijdje achter de tralies, maar werd in maart vrijgelaten onder voorwaarden.

Ze verschijnt maandag voor de raadkamer, zo bevestigt het parket van Antwerpen. Het Antwerpse gerecht voert sinds november 2018 een onderzoek naar onregelmatigheden bij het toekennen van humanitaire visa. Uit dat onderzoek blijkt volgens het parket dat Melikan Kucam zich fors zou laten betalen hebben om mensen op de lijst met kandidaten voor een humanitair visum te zetten. Kucam was een van de particulieren die in samenspraak met het kabinet van voormalig staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken (N-VA) die lijsten opstelde. Melikan Kucam werd midden januari aangehouden op verdenking van mensensmokkel, criminele organisatie, passieve omkoping en afpersing. Kucam ontkent de aantijgingen. Hij zit intussen al bijna zes maanden in voorhechtenis. Ook zijn zoon belandde een tijdje achter de tralies, maar werd in maart vrijgelaten onder voorwaarden.