In alle stilte voerde het Centrum Integriteit (CINT) de voorbije maanden een onderzoek naar mogelijke fraude en corruptie bij de Kansspelcommissie. De speurders namen computers in beslag en verhoorden personeelsleden.

Ze kwamen tot verbijsterende conclusies. Er zijn vijf ernstige integriteitsschendingen vastgesteld. Het gaat onder meer over misbruik van overheidsmiddelen, het onderscheppen van e-mails, machtsmisbruik en het aanvaarden van voordelen van gokbedrijven. Vooral dat laatste is bijzonder kwalijk. Als de waakhond van de goksector cadeaus aanvaardt van gokfirma's, staat de deur naar corruptie wagenwijd open.

Het onderzoek spitste zich vooral toe op directeur Peter Naessens. 'Mijn cliënt heeft een integere reputatie en zal zich verdedigen tegen alle aantijgingen', zegt zijn advocaat Anne Marie De Clerck. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) reageert kort: 'Ik bestudeer het rapport en zal gepaste maatregelen nemen.'

De Belgian Association of Gaming Operators (BAGO) wil zaterdag geen commentaar geven. 'Het is aan de betrokken overheden om te beslissen of ze hierover commentaar wensen te geven', klinkt het in een reactie. BAGO brengt wel in herinnering dat het al langer pleit voor een strenge regulator met een versterkt bestuur.

In alle stilte voerde het Centrum Integriteit (CINT) de voorbije maanden een onderzoek naar mogelijke fraude en corruptie bij de Kansspelcommissie. De speurders namen computers in beslag en verhoorden personeelsleden. Ze kwamen tot verbijsterende conclusies. Er zijn vijf ernstige integriteitsschendingen vastgesteld. Het gaat onder meer over misbruik van overheidsmiddelen, het onderscheppen van e-mails, machtsmisbruik en het aanvaarden van voordelen van gokbedrijven. Vooral dat laatste is bijzonder kwalijk. Als de waakhond van de goksector cadeaus aanvaardt van gokfirma's, staat de deur naar corruptie wagenwijd open. Het onderzoek spitste zich vooral toe op directeur Peter Naessens. 'Mijn cliënt heeft een integere reputatie en zal zich verdedigen tegen alle aantijgingen', zegt zijn advocaat Anne Marie De Clerck. Minister van Justitie Koen Geens (CD&V) reageert kort: 'Ik bestudeer het rapport en zal gepaste maatregelen nemen.' De Belgian Association of Gaming Operators (BAGO) wil zaterdag geen commentaar geven. 'Het is aan de betrokken overheden om te beslissen of ze hierover commentaar wensen te geven', klinkt het in een reactie. BAGO brengt wel in herinnering dat het al langer pleit voor een strenge regulator met een versterkt bestuur.