Het Nieuwsblad en De Standaard berichten over de enquête.

Daaruit blijkt dat een kwart van de leerkrachten meubels uit eigen zak betaalt, en dat een op de twintig zelfs muurverf koopt. Gemiddeld geven onderwijzers nog voor het begin van het schooljaar al 93 euro uit, een bedrag dat tijdens het schooljaar stijgt tot 261 euro.

"Vaak gaat het om basisspullen, zoals een schrift of perforator. Het is toch al te gek dat leraren voor die kosten moeten opdraaien", zegt Marianne Coopman van het COV. De vakbond klaagt aan dat er te weinig wordt ­geïnvesteerd in het basisonderwijs. "De scholen krijgen minder geld en leraren zijn daar de dupe van", zegt ze.

Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) zegt dat ze zich bewust is van die budgettaire krapte. "Bij de laatste besparingsronde werd het basisonderwijs om die reden maximaal ontzien", zegt ze. Ze belooft extra middelen "zodra daar ruimte voor is".

(Belga/RR)

Het Nieuwsblad en De Standaard berichten over de enquête.Daaruit blijkt dat een kwart van de leerkrachten meubels uit eigen zak betaalt, en dat een op de twintig zelfs muurverf koopt. Gemiddeld geven onderwijzers nog voor het begin van het schooljaar al 93 euro uit, een bedrag dat tijdens het schooljaar stijgt tot 261 euro. "Vaak gaat het om basisspullen, zoals een schrift of perforator. Het is toch al te gek dat leraren voor die kosten moeten opdraaien", zegt Marianne Coopman van het COV. De vakbond klaagt aan dat er te weinig wordt ­geïnvesteerd in het basisonderwijs. "De scholen krijgen minder geld en leraren zijn daar de dupe van", zegt ze. Onderwijsminister Hilde Crevits (CD&V) zegt dat ze zich bewust is van die budgettaire krapte. "Bij de laatste besparingsronde werd het basisonderwijs om die reden maximaal ontzien", zegt ze. Ze belooft extra middelen "zodra daar ruimte voor is".(Belga/RR)