WEDSTRIJD: schrijf ook jouw school in voor de Mooiste Speelplaats van Vlaanderen

© Getty

De komende maanden gaat Knack op zoek naar de school met de origineelste, opvallendste of meest inspirerende speelplaats. Doet u mee?

De speelplaats is het hart van elke Vlaamse school. Wie er rondloopt, krijgt niet alleen een goed beeld van de leerlingen die er les volgen, maar ook van wat de school hen wil meegeven. Sommige speelplaatsen zijn heel klassiek ingericht met een boom in het midden, een paar banken aan de zijkant en eventueel een basketring of voetbaldoel. Op andere plekken is er een moestuin of fietsparcours aangelegd of mogen de leerlingen tijdens de pauze op een graffitimuur kliederen.

Knack is heel nieuwsgierig hoe jullie speelplaats eruitziet én welke visie erachter zit. Daarom gaan we de komende maanden op zoek naar de opvallendste, origineelste of meest inspirerende speelplaats van Vlaanderen. Scholen, leerkrachten, ouders of leerlingen kunnen vanaf vandaag een foto insturen. Zowel scholen uit het basisonderwijs als secundaire scholen kunnen deelnemen. Ook Nederlandstalige scholen uit Brussel zijn welkom.

Elke maand kiest de redactie er de interessantste speelplaats uit en delen we die ook op Knack.be. Aan het eind van dit schooljaar verkiezen de vijftien leden van onze Leraarskamer samen met de redactie de mooiste speelplaats van Vlaanderen. De winnaar krijgt een jaar lang een digitaal schoolabonnement op Knack.

Stuur zo snel mogelijk een foto van jullie speelplaats naar speelplaats@knack.be. Vergeet de naam van de school niet te vermelden en leg ook even uit waarom de speelplaats er zo uitziet.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content