Lieven Boeve stopt midden 2024 als topman Katholiek Onderwijs

© Belga

Lieven Boeve stopt op 1 augustus 2024 als directeur-generaal van Katholiek Onderwijs Vlaanderen.

Dat bevestigt de woordvoerder van de onderwijskoepel woensdag. Op 1 augustus volgend jaar loopt zijn tweede termijn van vijf jaar af.

Toen Boeve in 2014 werd aangesteld als topman had hij met bisschop Johan Bonny, de voorzitter van Katholiek Onderwijs Vlaanderen, afgesproken dat hij twee termijnen van vijf jaar zou uitvoeren.

‘Dat heb ik hem voor de start van de zomer nog eens bevestigd’, verklaart Boeve. Hij heeft zijn beslissing vervolgens dinsdagavond meegedeeld aan de raad van bestuur en het personeel van de koepel. ‘Het is zowel voor de organisatie als voor de persoon in kwestie goed dat er verandering komt’, stelt Boeve nog.

Hij keert op 1 augustus volgend jaar terug naar de KU Leuven, van waaruit hij was gedetacheerd naar het katholiek onderwijs. ‘Ik ben altijd verbonden geweest met de universiteit, waar ik nog les geef’ aan de faculteit theologie.

Boeve zegt het komende schooljaar zich nog volop te zullen inzetten als directeur-generaal, want er ligt nog veel werk op de plank. ‘Mijn afscheidsmodus start pas op 1 augustus’, besluit hij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content