Iedere operatie in Afghanistan is risicovol. Dat zegt ontslagnemend minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) in een reactie op het bericht dat Belgische militairen betrokken zijn geweest bij hevige gevechten in het land.

Het Belgisch leger voert momenteel samen met Amerikaanse troepen en het Afghaanse leger een offensief uit in het noorden van Afghanistan. Het leger heeft zelf gemeld dat het om een risiovolle operatie gaat.

Dat de operatie risico's inhoudt, valt al af te leiden uit het feit dat er een verzoek tot ondersteuning van de luchtmacht is geweest, zo zei De Crem vrijdagavond in Terzake (Canvas).

Schietincidenten

Maar details geven over een operatie die nog aan de gang is, is onmogelijk, aldus de minister. Bovendien vindt de operatie plaats in een streek die onder Duits bevel valt. Het is gangbaar geen gegevens te verstrekken over een operatie die door anderen geleid wordt, aldus De Crem.

De minister bevestigde dat de taliban tijdens de operatie waarbij de Belgen betrokken zijn hevig verzet bieden. 'Onze soldaten zijn de afgelopen dagen betrokken geweest bij schietincidenten en er is ook luchtsteun geweest', aldus De Crem. Of er slachtoffers zijn gevallen bij de Amerikaanse en Afghaanse troepen wil Defensie niet zeggen.

Iedere operatie in Afghanistan is risicovol. Dat zegt ontslagnemend minister van Defensie Pieter De Crem (CD&V) in een reactie op het bericht dat Belgische militairen betrokken zijn geweest bij hevige gevechten in het land.Het Belgisch leger voert momenteel samen met Amerikaanse troepen en het Afghaanse leger een offensief uit in het noorden van Afghanistan. Het leger heeft zelf gemeld dat het om een risiovolle operatie gaat.Dat de operatie risico's inhoudt, valt al af te leiden uit het feit dat er een verzoek tot ondersteuning van de luchtmacht is geweest, zo zei De Crem vrijdagavond in Terzake (Canvas).SchietincidentenMaar details geven over een operatie die nog aan de gang is, is onmogelijk, aldus de minister. Bovendien vindt de operatie plaats in een streek die onder Duits bevel valt. Het is gangbaar geen gegevens te verstrekken over een operatie die door anderen geleid wordt, aldus De Crem. De minister bevestigde dat de taliban tijdens de operatie waarbij de Belgen betrokken zijn hevig verzet bieden. 'Onze soldaten zijn de afgelopen dagen betrokken geweest bij schietincidenten en er is ook luchtsteun geweest', aldus De Crem. Of er slachtoffers zijn gevallen bij de Amerikaanse en Afghaanse troepen wil Defensie niet zeggen.