'Kibbelkabinet', sinds een aantal weken is het de weinig flatterende bijnaam die de regering-Michel af en toe te beurt valt. Om de paar dagen vliegen CD&V en N-VA elkaar in de haren. En het lijkt erop dat vooral vicepremier Kris Peeters de perceptie tegen heeft. Vooral de discussie met minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) over de mantelzorgers duurde langer dan nodig.

Afgelopen weekend uitte een aantal ondernemers hun ongenoegen over de gang van zaken.

'Stop met dat voortdurend gekibbel en voer uw regeerakkoord uit', zei Luc De Bruyckere in De Morgen. 'Het is nu geen tijd voor Stratego. We gaan toch niet de komende vijf jaar opofferen aan verkiezingspropaganda voor binnen vijf jaar.' De Bruckere vindt de oprispingen te frequent.

De Bruyckere wordt daarin bijgetreden door Jo Libeer van Voka. 'Als je met interne meningsverschillen geconfronteerd wordt, los het dan intern op en ga rond tafel zitten', vindt hij. 'Niemand heeft baat bij de perceptie van een bende ruziemakers.'

Op twitter liet Wouter Torfs zich horen.

De timing van de uitspraken is niet toevallig. De ondernemers steunen nog altijd het beleid van de regering, maar de maand maart belooft niet eenvoudig te worden.

Verherstraeten: 'Verder gaan in de tax shift'

Want in het kader van de begrotingscontrole komt ook de veelbesproken tax shift opnieuw op tafel. Onder meer CD&V-fractieleider Servais Verherstraeten liet dit weekend nog optekenen dat daar voor zijn partij best zo ver mogelijk in gegaan wordt.

Het is aan minister van Financiën Johan Van Overtveldt om met voorstellen terzake te komen, maar in het verleden bleek al dat beide partijen niet helemaal hetzelfde verstaan wat de lastenverschuiving betreft.

(JH)

'Kibbelkabinet', sinds een aantal weken is het de weinig flatterende bijnaam die de regering-Michel af en toe te beurt valt. Om de paar dagen vliegen CD&V en N-VA elkaar in de haren. En het lijkt erop dat vooral vicepremier Kris Peeters de perceptie tegen heeft. Vooral de discussie met minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) over de mantelzorgers duurde langer dan nodig.Afgelopen weekend uitte een aantal ondernemers hun ongenoegen over de gang van zaken.'Stop met dat voortdurend gekibbel en voer uw regeerakkoord uit', zei Luc De Bruyckere in De Morgen. 'Het is nu geen tijd voor Stratego. We gaan toch niet de komende vijf jaar opofferen aan verkiezingspropaganda voor binnen vijf jaar.' De Bruckere vindt de oprispingen te frequent.De Bruyckere wordt daarin bijgetreden door Jo Libeer van Voka. 'Als je met interne meningsverschillen geconfronteerd wordt, los het dan intern op en ga rond tafel zitten', vindt hij. 'Niemand heeft baat bij de perceptie van een bende ruziemakers.'Op twitter liet Wouter Torfs zich horen.De timing van de uitspraken is niet toevallig. De ondernemers steunen nog altijd het beleid van de regering, maar de maand maart belooft niet eenvoudig te worden. Want in het kader van de begrotingscontrole komt ook de veelbesproken tax shift opnieuw op tafel. Onder meer CD&V-fractieleider Servais Verherstraeten liet dit weekend nog optekenen dat daar voor zijn partij best zo ver mogelijk in gegaan wordt.Het is aan minister van Financiën Johan Van Overtveldt om met voorstellen terzake te komen, maar in het verleden bleek al dat beide partijen niet helemaal hetzelfde verstaan wat de lastenverschuiving betreft. (JH)