Ontslagnemend minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V) verzet zich tegen verkiezingen als de onderhandelingen onder leiding van koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) niet tot een akkoord zouden leiden.

'Ik verzet me tegen verkiezingen, we zijn verplicht om tot een akkoord te komen', aldus Vanackere donderdagmorgen in De Ochtend op Radio 1. 'Als het kan met Vande Lanotte, des te beter. Maar ook als we nog andere manieren moeten zoeken, is dat onze absolute plicht'.

'De kiezer heeft in juni niet alleen signalen gegeven, maar ook een mandaat om een regering te vormen', aldus de ontslagnemende vicepremier. 'Er is nood aan een sterke regering', aldus de minister.

Volgens Vanackere is de beste manier om iemand te doen mislukken, zeggen wat er moet gebeuren na de mislukking. 'Vande Lanotte moet als bemiddelaar de partijen dichter bij elkaar brengen. Hij schijnt daar al wat in te lukken'.

Ontslagnemend minister van Buitenlandse Zaken Steven Vanackere (CD&V) verzet zich tegen verkiezingen als de onderhandelingen onder leiding van koninklijk bemiddelaar Johan Vande Lanotte (SP.A) niet tot een akkoord zouden leiden.'Ik verzet me tegen verkiezingen, we zijn verplicht om tot een akkoord te komen', aldus Vanackere donderdagmorgen in De Ochtend op Radio 1. 'Als het kan met Vande Lanotte, des te beter. Maar ook als we nog andere manieren moeten zoeken, is dat onze absolute plicht'.'De kiezer heeft in juni niet alleen signalen gegeven, maar ook een mandaat om een regering te vormen', aldus de ontslagnemende vicepremier. 'Er is nood aan een sterke regering', aldus de minister. Volgens Vanackere is de beste manier om iemand te doen mislukken, zeggen wat er moet gebeuren na de mislukking. 'Vande Lanotte moet als bemiddelaar de partijen dichter bij elkaar brengen. Hij schijnt daar al wat in te lukken'.